0 items

Signi’s Wave Guide (Wave) 31 maart 2011 – 4-2-2015 †

Wave was een talentvolle nakomeling van de Signi honden. Door haar grote liefde voor water en ook haar perfectionisme voor het uitwerken van de ‘dode’ geur, groeide ze uit tot een zeer waardevolle hond.

estherwave

Wave maakte het onderscheid tussen een gewone auto en ‘de’ auto door haar gretigheid voor de ‘dode geur’. Wave wilde tot op de meter nauwkeurig weten waar ‘de dode geur’ echt was. Wave ging door tot het kleinste gaatje en gebruikte op het water haar engelen geduld. Haar neusdopje ging dan van links naar rechts, zonder haar kop maar te hoeven draaien.

wave
Wave maakte onderscheid in de IJssel, het kanaal, in zeer diepe plassen en op de Rijn in zeer belangrijke vermissingszaken.
Daarnaast was Wave doorslaggevend in het mantrailen. Haar secuurheid in het juiste en verste spoor vanuit het huis van de vermiste, was van onschatbare waarde. Ondanks haar hectische begin bij de start, wist ze altijd en alleen, het juiste spoor op te pikken, voor minder was het niet goed genoeg. Geen stap verzette ze, als ze niet op het juiste spoor zat.
Doorslaggevend was haar spoor in Zaandam en uitzonderlijk goed, na 2 weken vermissing door het centrum van Eindhoven en zeer uniek het oude spoor door de bossen van Austerlitz.

P1010458

Maar bovenal was Wave een uitzonderlijk lieve hond, dit maakte haar nog het meest geliefd. Elke hond kreeg thuis een extra knuffel en als je ‘s ochtends op stond, sloeg ze haar pootjes om je heen. Die intense tederheid zullen we nooit vergeten.
Wave haar leven was kort, maar ze leefde met volle teugen. Kwaadaardig kanker maakte een einde aan dit mooie geluk.
Wave we zullen je missen, je laat een diepe indruk bij ons achter…liever dan dit kon je voor de wereld niet zijn.
Rust zacht, je bent van de pijn verlost.

mantrail2

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This