0 items

Marco vermist na een bezoek bij een vriend
Geplaatst op 11 januari 2015

Sinds zaterdag 3 januari wordt de 27-jarige Marco Garttener uit Driel -bij Arnhem- vermist. De familie maakt zich grote zorgen om Marco, meldt de zus tegenover GelreNieuws.

Marco was bij een vriend in Gendt geweest, waarna hij weer vertrok. Maar Marco kwam niet meer thuis. Ook de familie krijgt geen contact met Marco. Hij rijdt in een rode/oranje Volvo V40 met kenteken XH-TH-24.

Marco is verward en heeft waanbeelden en kan in een psychose raken. Hij draagt een blauw trainingspak waar met witte letters het merk ‘Adidas’ op staat. Hij heeft zwarte, op gympen lijkende schoenen aan, met kapotte zolen. Meestal draagt hij een pet zoals op de foto staat, met daarop een ‘hardcore’-hond.  Verder heeft Marco blauwe/groene ogen, donkerbruin/zwart haar en is hij ongeveer 1.85 lang. Marco heeft een smal gezicht.

De familie heeft nu de publicatie gezocht, zodat meer mensen op Marco letten. Als u tips heeft over deze vermissing zaak, kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Op zondag 18 en 25 januari 2015 zocht Signi zoekhonden voor de vermiste Marco uit Driel. Daar het om een verontrustwekkende verdwijning ging besloot Signi zoekhonden te zoeken op het water.
In eerste instantie moest Signi een keuze maken voor de Waal (ivm Marco’s laatste bezoek in Gendt)  of de Rijn (ivm zijn woonplaats te Driel). Ivm de mogelijkheden voor het te water raken, werd gekozen voor het laatste. Dit leverde de eerste zoekdag, wel de vondst van een auto op, maar helaas niet de goede.

Een week later werd pas de informatie van de politie vrijgegeven, over de vondst van de telefoon van Marco. Op basis daarvan werd door Signi zoekhonden verder gezocht op de Rijn bij het Looveer. Deze locatie was tevens interessant voor een veel oudere vermissingszaak. Dit in het achterhoofd houdend werd het Looveer aan beide kanten intensief afgezocht.
Ook dit leverde 2 gevonden objecten op in het water. M.b.v. camerabeelden kon Signi wel constateren dat het niet om de auto van Marco ging, maar kon niet uitsluiten dat het niet om de auto van een cold case zaak ging.
De volgende dag werd dan ook direct vaarwegbegeleiding aangevraagd bij Rijkswaterstaat. Helaas werd deze op korte termijn niet verleend, waarna de gegevens overgedragen zijn aan de recherche Arnhem. Deze namen de zaak meteen serieus op, waarna een 17 jaar oude vermissing van 4 mensen opgelost kon worden.

Helaas betekende dit nog geen doorbraak voor de vermissing van Marco. Wel werd het lichaam van Marco, een week later, gevonden in de Waal bij Tiel…

Dode bij sluis Tiel zeer waarschijnlijk vermiste man uit Driel

TIEL – De dode man die vrijdag werd gevonden in de sluis bij Tiel, is zeer waarschijnlijk de vermiste man uit Driel.

Dat meldt de politie zondag.

De 27-jarige Drielenaar wordt sinds 3 januari vermist. Forensisch onderzoek moet uitwijzen of het gevonden lichaam inderdaad 100 procent zeker van hem is. Zijn familie is al ingelicht.

De politie vond de dode man in het water nadat schippers iets hadden zien drijven.Het is nog onduidelijk hoe de man te water is geraakt.

Door: Marco Loef

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This