0 items

Man uit Voorschoten (54) al sinds vrijdag vermist
Door Marieta Kroft – 23-12-2014

VOORSCHOTEN – De 54-jarige Thomas Schoonbrood uit Voorschoten wordt al sinds vrijdagavond vermist.

De man is, na een kerstborrel in Leiden, om 23.00 uur vanaf een horeca-gelegenheid op de Middelweg in Leiden, op de fiets vertrokken naar zijn woning in Voorschoten. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Hij had op zaterdagmiddag een afspraak maar daar is hij niet verschenen.

Schoonbrood is een blanke man, 54 jaar, 1.85m, heeft een tenger postuur, 1 dags baardje, krullend zwart/grijs haar en een aardbeien-neus. Vermoedelijk is hij gekleed in een spijkerbroek en een zwart lederen jack. De man is vertrokken op een donkerkleurige Trek mountainbike.

De politie vraagt om tips.

Op tweede kerstdag (26 december 2014) zocht Signi zoekhonden naar de vermiste Thomas Schoonbrood. Als eerste werd gestart met een mantrailhond vanaf het café waar hij voor het laatst gezien was. Deze hond volgde een spoor richting het Rijn Schiekanaal.
Vervolgens werd door Signi verder gezocht met de boot, honden en sonar. Daarna werden ook de duikers ingezet. verschillende fietsen werden gevonden en een vermoedelijke locatie (met sonarbeeld) van de verdrinkingsplaats.
Helaas heeft dit niet kunnen leiden tot het bergen van het lichaam, maar wel tot het versneld bovenkomen van het lichaam door de duikwerkzaamheden. De volgende dag is het lichaam, enkele honderden meters stroomafwaarts, boven komen drijven. Dit ondanks de extreem lage temperaturen van het water, waardoor het normaliter veel langer duurt..

Dode in Leidse loods is vermiste Thomas Schoonbrood
Door Daan Doedens – 28-12-2014

LEIDEN – Het lichaam dat zaterdag werd gevonden in een botenloods aan de Vlietweg in Leiden is van de vermiste Thomas Schoonbrood.

Dat meldt de politie na een onderzoek. Het lichaam werd gevonden in een loods voor boten nabij de Vliet.

Vrijwilligers en zoekhonden van de stichting Signi zochten op tweede kerstdag met een van hun speurhonden naar Schoonbrood. Ze begonnen bij café De Gaanderij aan de Middelweg in Leiden, waar de Voorschotenaar voor het laatst gezien is tijdens een kerstborrel. Daar vandaan liep een spoor naar het Rijn-Schiekanaal, ter hoogte van polderpark Cronesteyn. Vlakbij de Kanaalbrug liep het spoor dood. Signi is vervolgens het water opgegaan om daar verder te zoeken, maar dat had geen resultaat.

Uit het onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf.

Signi zoekhonden wenst de familie en vrienden van Thomas veel sterkte toe….

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This