0 items

José (72) op raadselachtige wijze vermist
Gepubliceerd: 12 december 2014

De 72-jarige José Vergouw uit Zaandam is sinds woensdag niet meer gezien. Vrienden, buren en familie hebben geen idee hoe dit kan en staan voor een groot raadsel.

“Ik zit in een rampscenario”, zegt haar man. “Ik heb echt geen idee wat er gebeurd is.” Ook José’s dochter Ellen weet zich geen raad meer: “Ze is woensdag aan het eind van de ochtend voor het laatst gezien door een medeflatbewoner. Sindsdien ontbreekt elk spoor van José.”

Er is ook niets geks voorgevallen in de uren voordat José verdween. “Geen ruzies, ze was niet ziek.” Ze is vertrokken met een trui en spijkerbroek, haar jas hang nog binnen met sleutels, tas, portemonnee en telefoon. Ze heeft verder niets meegenomen.
50 jaar getrouwd

“Mijn vader kwam rond 11.30 uur thuis, toen was ze er niet. Hij ging langs de buren en belde mijn schoonzus en mij, maar niemand weet waar ze is”, vertelt Ellen. “We hebben alle ziekenhuizen in de buurt gebeld, maar ook daar niets.”

José en haar man zouden juist zondag op vakantie gaan naar Griekenland. Daar wilden ze gaan vieren dat ze 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. “Het is zo raar allemaal. Niet te geloven dat dit ons overkomt.”

Posters en flyers voor vermiste Zaandamse
Door Joëlla Angenent – 12-12-2014
ZAANDAM – Het mysterie rond de sinds woensdagochtend vermiste José Vergouw (72) wordt steeds groter. Haar familie heeft op verschillende plekken in Zaandam posters opgehangen en flyers uitgedeeld in de hoop dat iemand haar ergens ziet of eerder heeft gezien.

Verdwenen zonder jas, tas en portemonnee
,,Mijn oom ging tussen half 11 en 12 uur even een boodschap doen. Toen hij terugkwam was mijn tante weg, maar haar tas met daarin haar portemonnee en haar jas waren er nog wel’’, vertelt nicht Marieke Vergouw. De politie nam de zaak hoog op en zocht woensdagmiddag met een helikopter en speurhonden de buurt af rondom haar huis in de Zaandamse wijk ’t Kalf. Ook stuurde ze een Burgernetbericht naar omwonenden met de vraag uit te kijken naar Vergouw. De zoektocht liep op niets uit.

Posters
De familie van de Zaandamse zat ondertussen ook niet stil. Zij maakten posters en flyers met informatie en het nummer van de politie die ze op allerlei plekken verspreiden. Ook maakten ze een facebookbericht over de vermissing die massaal werd gedeeld. ,,Ik heb ook Connexxion nog gebeld met de vraag of mijn tante misschien bij hen in de bus had gezeten, maar zij wisten ook niets’’, aldus een ongeruste Vergouw. ,,Toch blijven we doorgaan. Hoe meer mensen van haar vermissing afweten, hoe meer kans dat ze ergens wordt gezien.’’

Volgens Vergouw was haar tante psychisch nog prima in orde. ,,Ze was niet verward of depressief, maar hartstikke gezond. Wij hebben daarom ook geen idee wat er is gebeurd. De buren hebben haar nog naar buiten zien lopen, maar ze weten niet precies meer hoe laat dat was.’’

Ook de politie tast nog in het duister. ,,We zijn druk bezig met het onderzoek. Iedereen die iets gezien denkt te hebben, roepen we op om contact met ons op te nemen’’, vertelt een politiewoordvoerder.

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2014/zoektocht-naar-vermiste-jose-gaat-door/

Op zaterdag 13 en 14 december 2014 zocht Signi zoekhonden naar de vermiste 72 jarige Jose uit Zaandam. Op zaterdag werden de mantrailhonden ingezet en volgden haar spoor. Ook werden de zoekhonden ingezet in de garageboxen, bij de lift en rondom het winkelcentrum. Op zondag werd het spoor verder uitgewerkt en eindigde dit spoor bij de zeer diepe jagersplas. Ook de zoekhonden hadden hier lucht en gaven aan op het water. Vervolgens werd er ook met de boot op het water gezocht en werd de geur verder uitgewerkt, totdat een sonarbeeld op 16 meter diepte zichtbaar was. Het Signi duikteam stond paraat en zocht op de bodem naar het lichaam. Helaas waren de omstandigheden onder water zeer slecht, vanwege het slechte zicht en een stoffige bodem.
Wel werd het lichaam door het zoeken van de duikers naar ondiepere gedeelten gebracht. Dit maakt de kans dat het lichaam boven kan komen drijven vele malen groter.

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2014/jose-72-gevonden-jagersplas/

Vermiste José dood gevonden in Zaandam
ma 15 dec 2014

De vermiste José Vergouw-Rosenbaum (72) is maandagmiddag dood gevonden in het water van de recreatieplas Jagersveld in haar woonplaats Zaandam. Ze was sinds woensdagmiddag vermist.

Op maandag 15 december 2014 is het lichaam van Jose in de Jagersplas gevonden. Dit was op zo’n 500 meter afstand als waar Signi het lichaam getraceerd had. Qua onderstroom (naar het zuiden) en windrichting (vanuit het westen) is de gevonden plaats in overeenstemming met de afgezochte plek.
Gezien de diepte waar door Signi gedoken is, hebben de duikers zeker bijgedragen aan het (versneld) naar boven komen van het lichaam.
Signi zoekhonden is dan ook opgelucht, dat er relatief snel, een einde aan de onzekerheid is gekomen.

Signi zoekhonden wenst de familie zeer veel sterkte toe...

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This