0 items

Signi’s Kazan 26-9-2006 -1-12-2014 †

Signi’s kazan is helaas op 8 jarige leeftijd ingeslapen. Door zijn blessures i.t.t. zijn sterke wil om van alles te doen, ging het niet meer.
We hebben een zeer fijne hond aan hem gehad. Zijn vrolijke karakter, zijn super sociale omgang met de andere honden en zijn liefde voor het werk, maakte hem voor ons een heerlijke hond.
Signi’s Kazan is gecertificeerd voor ‘t ‘lijkenhond’  examen van Speurhondeninstructieschool Cor Oldenburg. Het opsporen van ‘lijkenlucht’ doet hij erg graag. Hij is vervolgens succesvol ingezet in Haïti (aardbeving 2010), Japan (Tsunami 2011) en Nepal (modderstromen 2012). Vele slachtoffers onder de puinhopen zijn door hem aangewezen en daardoor geborgen.

Daarnaast zocht Kazan erg goed op het water. Tijdens het waterzoeken is hij erg precies en menig slachtoffer is dan ook dankzij hem, bij zeer grote diepten nauwkeurig in beeld gebracht. Zo hebben we de vondst van de vermiste duiker op 23 meter met de sonar in beeld kunnen brengen na zijn aanwijzingen.

Kazan heeft zich in ons hart en dat van onze honden, gesloten. Bedankt Kazan, voor je sterke, vrolijke en eigenzinnige karakter!

P1010363

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This