0 items

Tamara Sparreboom uit Rotterdam vermist
vrijdag 27 september 2013

Tamara SparreboomTamara Sparreboom is sinds 26-09-2013 vermist vanaf ‘Delta’ in Rotterdam. Zij droeg een kaki wollen broekpak en grijze sportschoenen. Tamara heeft een litteken in de hals en een tatoeage van een bloem op een van haar schouderbladen.

Tamara was 26 september op verlof en meldde zich die avond niet op haar verblijfadres. Op vrijdag deed een medewerker van het Delta melding van haar vermissing.

De politie is sindsdien bezig met een uitgebreid onderzoek. Hierbij is via Burgernet haar signalement verspreid. Rechercheurs spraken met personen uit haar omgeving en lopen alle mogelijke sporen na.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uit dit onderzoek kwam onder andere naar voren dat haar telefoon zich mogelijk in de omgeving van het Oostvoornse meer bevond. De afgelopen week doorzocht de politie daarom meerdere malen dit gebied, met onder andere de politiehelikopter, speurhonden en een boot met sonarapparatuur. Maar tot nu toe helaas zonder resultaat.

De politie en haar familie maken zich zorgen over haar gezondheid en vrezen dat zij zichzelf mogelijk iets aan doet.

Oproep
De politie stelt alles in het werk om haar zo snel mogelijk te vinden en vraagt ook het publiek om hulp.

Op 31 augustus 2014 zocht Signi zoekhonden op verzoek van familie naar de sinds 1 jaar, vermiste Tamara Sparreboom.
Vanuit Oostvoorne werd een spoor ingezet met de mantrailhond. Oostvoorne werd hierbij als meest voor de hand liggend startpunt gekozen i.v.m. de dichtstbijzijnde bushalte naar het Oostvoornse meer, waar haar telefoon voor het laatst werd gesignaleerd.
Hierbij werd een spoor gevolgd tot  Noordwester hoek van het Oostvoornse meer en eindigde bij het water thv van het Baardmannetje.

Vanaf daar werd de zoekactie met een boot en zoekhonden voorgezet op het water, waarna duikers van Signi werden ingezet.

Om betere omstandigheden voor de zoekhonden te creëren (zonder al aanwezige duikers in het water omdat het een geliefd duikgebied is), werd de zoekactie voortgezet op 6 september 2014. Hierbij kon de locatie op het water beter uitgewerkt worden en werden ook de oevers met zoekhonden afgezocht middels waadpakken vanaf het water. Tijdens deze zoekactie werden 2 schoenen op 8 meter diepte gevonden. Helaas betroffen dit niet de schoenen van Tamara al kwamen merk en maat overeen.

Na 1 september 2014 werden in het aangegeven gebied verschillende duikacties opgezet door Duikers van Save and Care en het Signi duikteam.

Op 1 november 2014 werd de zoeklocatie op het water nog verder verkleind door nog betere omstandigheden m.b.t. de wind en onderstroom voor de zoekhonden.

Tijdens deze dag werden geen nieuwe ontdekkingen gedaan, behalve een sonarbeeld welke werd doorgegeven werd aan de duikers van Save and Care uit Rotterdam.

Zoekacties van duikers van zowel Save and care als het Signi Duik Team vervolgden de zoekacties in dit gebied…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This