0 items

Ongewild en onverwacht
niemand had dit verwacht
‘s morgen vroeg van huis
‘s avonds nooit meer thuis

Je wilde niet dood
Je wilde gewoon rust
Maar is het niet zo
Dat is de dood…

Nieuwe Niedorpse (47) vermist

NIEUWE NIEDORP – De 47-jarige Carla Ruiter uit Nieuwe Niedorp wordt sinds maandagavond vermist.

Ze droeg op de dag van haar verdwijning vermoedelijk een halflange groengrijze jas en een spijkerbroek.

Het gaat om een slanke vrouw van 1,80 meter lang met kort bruin haar. Ze is waarschijnlijk vertrokken in een Groene Audi Avant met kenteken JV-TV-61. Bekijk hier een foto van Carla Ruiter.

De politie vraagt mensen die iets kunnen vertellen over haar verblijfplaats dit te melden: 0900-8844.

Op zondag 13 april 2014 zocht Signi zoekhonden naar de vermiste Niedorpse. Tijdens deze zoekactie werd, in samenwerking met familie en politie, meer dan 10 km water afgezocht. Helaas zonder resultaat.

Knagende onzekerheid bij familie vermiste Niedorpse
16 april 2014

NIEUWE NIEDORP – ,,Als we maar iets horen. Weten wat er is gebeurd. Deze onzekerheid vreet je op.” John Burger -tot voor kort echtgenoot -, de kinderen en andere familie van de vermiste Carla Ruiter (47) leven in angst en vrees.

Alle zoekacties naar de Nieuwe Niedorpse, onder meer vanuit een helikopter, hebben tot op heden niets opgeleverd.

Carla Ruiter vertrok dinsdagmorgen 8 april in alle vroegte in een groene personenauto – een Audi 80 Advance met het kenteken JV-TV-61 – vanuit haar woning op recreatiecomplex De Rijd in Nieuwe Niedorp. Daar woonde ze sinds de scheiding van John Burger. De twee hebben een zoon en een dochter. De Niedorpse heeft een slank postuur en kort bruin haar. Ze droeg vermoedelijk een halflange groengrijze jas en een spijkerbroek.

De politie heeft al haar mogelijke gangen nagetrokken, aldus een woordvoerster. ,,Elke plek waar je zou kunnen verwachten dat ze verblijft, is onderzocht. Moeilijkheid is dat ze met de auto is vertrokken en dus een flink eind weg kan zijn.” John Burger vertelt te hebben geprobeerd verkeersbeelden van camera’s langs de snelwegen te krijgen. ,,Om zo wellicht een idee te krijgen welke kant ze op is gegaan. Maar de beelden mogen van de rechter niet worden verstrekt.”

Of zulke beelden hem en de familie verder hadden gebracht, betwijfelt John Burger. ,,Carla kampte met depressiviteit. Een ontzettende rotziekte. Ze heeft spullen als portemonnee en medicijnen thuis laten liggen. Die dacht ze blijkbaar niet meer nodig te hebben. Geen idee waar ze heen kan zijn gegaan. We vrezen het ergste. Carla en ik waren dan gescheiden, maar hadden geen ruzie of zo. Ze kwam hier nog elke dag over de vloer. Als we maar iets horen. Ik wil afscheid kunnen nemen; als dat nodig is.”

Deze week probeerde hij wat uurtjes te werken. Om de zinnen te verzetten, voor zover dat ging. ,,Er is steun vanuit de buurt. Belangstelling; er wordt een maaltijd voor ons klaargemaakt. Dat zijn de goede dingen op een dorp. Toen ik boodschappen deed in de supermarkt hier kreeg ik zomaar een bos bloemen in mijn handen gedrukt.”

Op zaterdag 26 april 2014 is ruim 30 km kanaal afgezocht in de hoop alsnog een spoor te vinden van Carla de Ruiter uit Nieuwe Niedorp. Vrijwel alle mogelijke locaties in dit traject van het Noord Hollands kanaal werden afgespeurd met honden en sonar. Helaas geen enkel spoor.
Behalve een aanhanger werden ook geen andere auto’s in het water aangetroffen en behoefde het Signi Duik team niet ingezet te worden.

Op zaterdag 24 mei 2014 , zou Signi zoekhonden opnieuw gaan zoeken in het Noord Hollands kanaal in Nieuwe Niedorp. Het Signi Duik team en het Signi Honden en Sonar team stond klaar om ingezet te worden.
Daar duidelijke tips uit Noordwijk uitwezen dat Carla zeer waarschijnlijk in leven is, is deze zoekactie gecanceld. Signi zoekhonden vroeg dan ook een ieder uit te kijken naar Carla Ruiter of haar auto. Met meer tips kon Carla Ruiter eerder de psychische bijstand krijgen die ze zo hard nodig heeft en kon ze mogelijk behoed worden voor minder goede keuzes…

Vermiste vrouw mogelijk gezien in Noordwijk
22-05-2014

NOORDWIJK – Radeloos zijn ze. De familieleden van de vermiste Carla Ruiter uit het Nieuwe Niedorp, in de kop van Noord-Holland. De 47-vrouw is al ruim anderhalve maand spoorloos, maar toch zijn er aanwijzingen dat ze in Noordwijk is geweest.

Carla Ruiter is op dinsdag 8 april rond 4.00 uur ‘s ochtends in Nieuwe Niedorp in haar auto gestapt en weggereden. ‘Op camerabeelden was te zien dat ze naar het dorpje Burgervlotbrug was gereden’, vertelt haar zus Marian Ruiter. ‘Maar daar leek het spoor dood te lopen.’

Tijdens een uitzending van het tv-programma Tros Vermist, vorige week dinsdag, kwamen er drie tips binnen over de vermissing van Carla. ‘Iemand had haar auto zien staan op een parkeerplaats op de Ludolph Berkemeierstraat in Noordwijk’, zegt Marian. ‘Iemand had het kenteken onthouden.’

Carla gezien?

De zus van Carla legt uit dat de tipgever zelf ook een auto met een soortgelijk kenteken had gehad. ‘Het scheelde één letter. Daarom had diegene het kenteken onthouden.’ Twee andere mensen uit Noordwijk belden op hetzelfde moment naar Tros Vermist. ‘Ze dachten Carla gezien te hebben’, aldus Marian.

De familie van de vermiste vrouw had meteen een slecht gevoel toen bleek dat ze was verdwenen. Marian: ‘Ik dacht in eerste instantie dat ze niet meer leefde. Na de binnengekomen tips werd ik wel wat positiever, maar nu is het alweer ruim een week stil.’

‘We weten niet of ze nog leeft’

Noordwijk en omgeving is nu de plek waar op ingezet wordt om Carla Ruiter te vinden. ‘We weten niet of ze nog leeft of waar ze nu is. Maar alle informatie is welkom. Als familie zelf gaan we ook langs campings of op plekken waar daklozen worden opgevangen.’

Volgens zus Marian kan het goed mogelijk zijn dat Carla naar Noordwijk is gegaan. ‘Ze wandelde altijd veel in de duinen, ook om rust te zoeken. Noordwijk past natuurlijk prima in dat beeld’, zegt ze. ‘We hopen dat er nog meer mensen zijn die iets gezien of gehoord hebben.’

Groene Audi 80 Avant

Carla Ruiter is 1,80 lang, heeft een slank postuur en kort bruin haar. Op de dag van haar verdwijning droeg ze vermoedelijk een halflange groen/grijze jas en een spijkerbroek. Ze reed in haar groene Audi 80 Avant met kenteken JV-TV-61.

Als Carla nog leeft heeft ze wel medicijnen nodig. ‘We weten niet in welke gemoedstoestand ze is vertrokken, maar zonder medicijnen heeft ze het wel moeilijk’, zegt haar zus. Ook liggen haar rijbewijs, paspoort en portemonnee nog thuis. Mensen met informatie worden verzocht de politie te bellen.

Daar het uiteindelijk stil bleef en geen nieuwe tips zich meer voordeden, besloot Signi zoekhonden een nieuw traject af te zoeken. Gedurende de tijd dat het onderzoek duurde, bleef Signi zoekhonden contact houden met de zus van Carla Ruiter, om naar nieuwe mogelijkheden te kijken en klaar te staan daar waar nodig.

Op 3 augustus 2014 lukte dit, Signi zoekhonden konden een einde maken aan de onzekerheid. M.b.v honden, sonar en duikers werd opnieuw gezocht en de auto gevonden en overgedragen aan de politie…..

Auto vermiste Carla Ruiter gevonden
03 aug 2014 20:40
SCHAGEN In het water langs de N248 in Schagen is zondagavond de auto van de vermiste Carla Ruiter gevonden.

In de auto is ook een stoffelijk overschot aangetroffen. De recherche stelt een onderzoek in of het om Carla Ruiter gaat en hoe de auto te water is geraakt.

Carla Ruiter verdween op 8 april om 4.00 uur in de ochtend uit haar woning op een vakantiepark. Ze reed weg in haar groene Audi 80 Advance. Paspoort, geld en rijbewijs liet ze thuis liggen. De politie heeft al haar sporen nagetrokken. Ze zijn op al haar lievelingsplekjes in de natuur geweest, tot aan Frankrijk aan toe.

Zoekactie
De familie heeft zelf het initiatief genomen voor de zoekactie in het water. Ze hebben stichting Signi zoekhonden ingeschakeld. Bij de N248, afslag Burenweg troffen ze met de sonarboot en de honden de auto aan in het water. De duikers van Signi bevestigden daarna de vondst. De politie is toen ingeschakeld en heeft de auto uit het water gehaald.

“Het geeft me rust, hoe naar het ook is”
04 aug 2014
SCHAGEN Dubbele gevoelens overheersen vandaag bij Evelien Huis in ‘t Veld. De auto van haar al maanden vermiste vriendin Carla Ruiter werd gisteravond gevonden. In de auto trof de politie ook een lichaam aan. Evelien gaat er van uit dat het Carla is. “Het geeft mij rust, hoe naar het ook voor iedereen is”, vertelt ze aan RTV NH.

Carla Ruiter verdween op 8 april om 4.00 uur in de ochtend uit haar woning op een vakantiepark. Ze reed weg in haar groene Audi 80 Advance. Paspoort, geld en rijbewijs liet ze thuis liggen.

Na een zoekactie met speurhonden van de Stichting Signi Zoekhonden werd gisteravond haar auto gevonden in het water langs de N248 in Schagen. Verder onderzoek moet uitwijzen of het daadwerkelijk het lichaam van Carla Ruiter is dat in de auto werd gevonden.

‘Rust zoeken’
Evenlien Huis in ‘t Veld gaat ervan uit dat Carla Ruiter er zelf voor heeft gekozen het water in te rijden. “Ze is die nacht gaan dwalen om rust te zoeken, die heeft ze gevonden. We hadden haar allemaal willen helpen willen dragen, maar daar heeft ze niet voor gekozen.”

Natuurlijk is er naast rust ook veel verdriet. “Ik mis haar evengoed. Soms denk ik dat de deur open gaat en dat ze er weer is. Maar sommige mensen kiezen hun weg en dat moet ik dan respecteren. Het is fijn dat er nu duidelijkheid is. Ze heeft rust.”


Signi zoekhonden wenst de familie van Carla Ruiter veel sterkte toe met ‘t verlies

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This