0 items

Brandweer op zoek naar vermiste Duitser

Roermond – De brandweer is zaterdagmiddag bij jachthaven Hermus de hele middag in de weer geweest om te zoeken naar een vermiste Duitser. Ooggetuigen verklaarden dat de vermiste man vrijdags nog werkend aan zijn boot was gezien. Zaterdag was geen spoor meer van hem te vinden. Hierop werden de hulpverleningsdiensten onmiddellijk gealarmeerd. Zij starten meteen een zoekactie op. Met een boot zocht men de omgeving van de boot en de kades af doch bij het invallen van de duisternis was de man nog niet gevonden en moest men de zoekactie staken. Zondagochtend werd de zoekactie weer opgestart.

Zoekactie vermiste Duitser Roermond duurt voort

De zoektocht naar de oudere Duitse man, die sinds zaterdagmiddag vermist wordt bij de jachthaven Hatenboer in Roermond duurt nog steeds voort.

De  Duitse man werd zaterdagmiddag niet aangetroffen in zijn jacht in de Roermondse haven. De lichten branden echter nog en de televisie stond nog aan toen zijn vrouw zaterdagmiddag bij het jacht arriveerde. Mensen in de buurt hadden de avond daarvoor een verdacht geluid, mogelijk een plons in het water, gehoord.

Voordat de zoekactie kon beginnen, moest eerste onderzocht worden of er een misdrijf in het spel was. Volgens een woordvoerder van de politie was dat niet het geval. “We gaan er nu van uit dat de man onwel is geworden en in het water is gevallen of dat er een ongeval is gebeurd, aldus de woordvoerder.

Mocht de man zondag niet worden gevonden, dan wordt er maandag verder gezocht, meldt de politie.15.03.14

Op 16 maart 2014 zocht Signi zoekhonden naar een vermiste Duitser in Roermond. De dag ervoor was reeds door de brandweer gedoken rondom de boot van de Duitser.
Die dag kon Signi wel een plaatsbepaling doen, helaas konden duikers van Signi niet ingezet worden i.v.m. een duikverbod, uitgegeven door de K.L.P.D., die de dag erna de zoekactie wilde vervolgen.

De Signi honden hadden al gauw in enkele minuten de oude locatie en de nieuwe locatie van het lichaam geroken onder aanloop van de betreffende steiger, waar de boot van het slachtoffer aangemeerd lag. De sonarbeelden bevestigden dit.

Diezelfde dag werd ook de reddingsbrigade ingezet, om te zoeken aan het wateroppervlak rondom de boot m.b.v. dreggen.

De volgende dag was helaas het lichaam niet meer op de door Signi bepaalde locatie t.g.v. het dreggen van de reddingsbrigade, Het lichaam werd zo’n 50 meter verder, thv de volgende steiger, weer gevonden.

Vermiste Duitser gevonden
17 maart 2014

ROERMOND – Hulpdiensten hebben vandaag in een plas bij de Hatenboer het ontzielde lichaam gevonden van de sinds eergisteren vermiste Duitser. Dat maakte de politie bekend.

De 66-jarige man uit Düsseldorf lag in het water. Hij is mogelijk van zijn boot gevallen. Vanmiddag hebben duikers het stoffelijk overschot uit het water gehaald en geborgen. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden veel sterkte toe met ‘t verlies…..

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This