0 items

Zoekactie naar man bij stuw tussen Zwolle en Dalfsen
4-12-2013
De politie en brandweer hebben woensdagmiddag een zoekactie naar een man gehouden in de omgeving van de stuw Vechterweerd tussen Zwolle en Dalfsen. De auto van de vermiste man, een inwoner van Dalfsen, werd even daarvoor aan de Koepelallee gevonden.

Een brandweerboot van de brandweer Zwolle werd voor de zoektocht in de jachthaven van Dalfsen te water gelaten. Na ruim een uur zoeken werd de zoekactie gestaakt. Er is niemand gevonden.

Op zondag 22 december 2013 en zondag 5 januari 2014 zocht Signi zoekhonden, op verzoek van politie IJsselland, naar een vermiste man uit Dalfsen. Op 22 december werd een locatie in het water voor de stuw, door honden en sonar bevestigd. Helaas gaf een zoekactie in het water met duikers geen resultaat. Dit t.g.v. het zeer slechte zicht en de extreme omstandigheden.
Daarna werd een versnelde stroming toegepast door de stuw op die plaats vol open te doen, zodat het lichaam vrij kon komen, helaas gaf dit niet direct resultaat.

In de weken erna zocht Krobo maritiem diverse malen de vecht af, om te kijken of het lichaam stroomafwaarts, reeds boven was komen drijven.

OP 5 januari 2014 zocht Signi zoekhonden opnieuw met honden, sonar, dreg en duikers. Opnieuw kon Signi weer een locatie voor de stuw vaststellen, maar helaas kon ook dit keer, niet tot het bergen van het lichaam overgegaan worden.
Deze keer werd in overleg met de sluiswachter, de stuw minimaal opengezet. T.g.v. het drastisch verminderen van de stroming van de stuw, resulteerde dit uiteindelijk in het vrij komen van het lichaam uit de kolk en kon de man daags erna 16 km stroomafwaarts geborgen worden.

Vermiste man gevonden in Vecht bij Zwolle
08 jan 2014
ZWOLLE – In de Vecht bij Zwolle is dinsdagmiddag het stoffelijk overschot gevonden van een sinds 4 december vermiste 54-jarige man uit Dalfsen.

De politie kreeg een melding dat er een lichaam in de rivier was gevonden. Na berging bleek het te gaan om de man uit Dalfsen die al meer dan een maand werd vermist. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van misdrijf.

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van dhr. Jansen veel sterkte toe met ‘t verlies….

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This