0 items

Mann in Bocholt vermutlich in die Aa gefallen
06.11.2013,Seit gestern Abend wird in Bocholt ein 65-jähriger Mann vermisst. Er kehrte vom Stammtisch nicht zurück. Erst heute Morgen wurde die Polizei eingeschaltet. Rettungskräfte suchen die Bocholter Aa ab. Direkt an der Aa beim Königsesch wurden sein Fahrrad und seine Mütze gefunden. Die Polizei und Feuerwehr geben die Hoffnung nicht auf, den Mann noch lebend zu finden. Ein Hubschrauber kreist über Bocholt.

Bocholt – Suche nach Vermissten brachte keinen Erfolg
18. nov 2013, Bocholt (ots) – (pl) Seit dem 06. November wird ein 65-jähriger Mann aus Bocholt vermisst. Der Rentner war nach einem abendlichen Treffen nicht nach Hause gekommen. Später fanden Polizeibeamte am Ufer der Aa das Fahrrad des Bocholters. Die Beamten gehen aufgrund der Spurenlage davon aus, dass der Mann auf dem Nachhauseweg unfallbedingt in die Aa stürzte (wir berichteten). Am Montagmorgen wurde die Bocholter Aa im Bereich zwischen Meckenemstraße und der niederländischen Grenze erneut abgesucht. Hierbei kamen zwei Spürhunde von Booten aus zum Einsatz. Der Vermisste wurde nicht gefunden. Die Suche wird fortgesetzt.

Op zaterdag 21 december 2013 zocht Signi zoekhonden op verzoek van de familie naar een vermiste man uit Bocholt. In de nacht van 5 november 2013 fietste de man naar huis, na een vergadering in het plaatselijke natuurhuis, en werd sindsdien vermist. Zijn fiets en zijn muts werden langs de Pleystrang aan de waterkant gevonden. Alle sporen wezen erop, dat de man in het water was beland. Zoekacties met Duitse honden en sonar leverden niets op. Ook werd een deel van de rivier drooggelegd voor werkzaamheden.

Daar de Duitse politie tot 3 km stroomafwaarts de Bocholter Aa had afgezocht, was het verzoek om mn. het Nederlandse en het laatste gedeelte in Duitsland, van de rivier af te zoeken.
Vanaf Ulft werd de oude IJssel en vervolgens de Bocholter Aa met de Signi honden afgezocht. Geen enkele verwijzing gaf een teken van de vermiste.
Vervolgens werd nog een groot deel van de Bocholter Aa en de Pleystrang in Duitsland, afgezocht, met als resultaat een verwijzing van de honden, 50 meter stroomafwaarts van de vermissingsplaats.
In totaal werd meer dan 20 km water, door de honden vanaf de waterkant, afgezocht.
T.g.v. de invallende duisternis en het feit dat het Duits grondgebied betrof, werd de locatie overgedragen aan de Duitse instanties.
Op 22 december 2013 werd met een boot en een duiker de aangewezen locatie deels afgezocht. Die dag kon het lichaam niet geborgen worden. Wel kon dankzij deze activiteiten, het lichaam 3 dagen later, op 1e kerstdag, stroomafwaarts, door een voorbijganger gevonden worden.


Feuerwehr birgt Leichnam aus Bocholter Aa, 65-jähriger Bocholter galt als vermisst

Do. 26.12.2013, Bocholt – Der seit dem 6. November als vermisst geltende 65-jährige Bocholter ist tot.
Am 25. Dezember wurde der Vermisste gegen 14.25 Uhr im Wasser der Bocholter Aa tot aufgefunden und durch die Feuerwehr geborgen.
Nach derzeitigem Ermittlungsstand geht die Polizei weiterhin von einem Unglücksfall aus.

De intensieve zoektocht had dan wel niet tot een directe berging geleid. De duikactiviteiten n.a.v. de indicatie van de honden, maakten wel dat het lichaam niet meer vast zat, en uiteindelijk na 7 weken, geborgen werd.


Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van dhr. Saul veel sterkte toe met ‘t verlies….

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This