0 items

Henk ‘Prisno’ Nuijts uit Cuijk sinds maandag vermist
donderdag 17 oktober 2013Auteur: Peter de Bekker

CUIJK – Sinds maandagavond wordt Henk Nuijts uit Cuijk, ook bekend als Henk Prisno, vermist. Dat meldt zijn familie op Facebook. Mensen die Nuijts of zijn auto, een zwarte Volkswagen Golf TDI met het kenteken XX-VV-22, hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Nuijts is maandag rond halfelf ‘s avonds voor het laatst gezien. Volgens de politie is hij toen met zijn auto, de zwarte Volkswagen Golf TDI, vanaf zijn huis in Cuijk vertrokken.

Op de dag van zijn verdwijning droeg Henk Nuijts vermoedelijk een blauwe spijkerbroek (merk Cars), een grijs T-shirt met capuchon, een grijs lederen jack en bruine schoenen (merk Vans).

Signi zoekhonden zocht op 19 oktober 2013 op verzoek van politie Cuijk de maas af bij Cuijk, dit i.v.m. de vermiste Henk Nuijts. De locatie was in eerdere jaren al door Signi in kaart gebracht m.b.t. Cold cases. De locaties van eerder te water gelaten auto’s waren dus voor Signi bekend.
Na overleg met politie Cuijk zocht Signi zoekhonden het water af, voor de kade bij Cuijk. Vrij snel sprong de eerste hond in het water voor de kade. Dit was de locatie van een reeds bekende oude auto. Enkele honderden meters verder sprong de hond weer en werd bij de slag terug, direct een nieuwe auto op de sonar gezien. Binnen 10 minuten wist Signi m.b.v. honden en sonar, de auto in het water te traceren, een 10 meter stroomafwaarts van de kade.
Daarna was het wachten op het AT duik team, die uit den lande opgeroepen werden om de auto af te duiken.

Tijdens het wachten, bracht Signi zoekhonden de diverse veerstoepen opnieuw in kaart, dit m.b.v een magnetometer. Na aanwijzingen met honden en sonar, werd de nieuwe magnetometer ingezet om daadwerkelijk te bevestigen of het gevonden object, ijzerhoudend is. Deze nieuwe aanwinst van Signi kan in de toekomst van doorslaggevend belang zijn, bij het zoeken naar voertuigen in Cold case zaken waarvan het voertuig niet meer duidelijk zichtbaar is voor duikers en/of sonar.

Na enkele uren arriveerde het AT duikteam, die de door Signi gevonden auto af doken, om sporen veilig te stellen. Het Signi vaarteam met de schipper Hans de Kroon, ondersteunde het duikwerk met de boot. Vrij vlot na de verkenning van de auto, kon het lichaam geborgen worden en aan de familie teruggegeven worden. Op deze manier kon aan deze vermissing, na 1 week, een einde komen.

Stoffelijk overschot van Nuijts gevonden
19 oktober 2013, de gelderlander

CUIJK – Het stoffelijk overschot van de sinds maandag vermiste Henk Nuijts uit Cuijk is zaterdag in de Maas aangetroffen. Dat heeft de politie bevestigd. Nuijts zat in de auto die in de rivier is gevonden.

De 25-jarige Cuijkenaar was sinds maandagavond vermist. Donderdagavond werd er aan de Maaskade in Cuijk ook al gezocht naar de auto van de 25-jarige man, maar toen werd niets gevonden. Die zoekactie trok veel bekijks. De reddingsbrigade Signi was zaterdag in de Maas op verzoek van de politie opnieuw op zoek gegaan. Op aanwijzing van een speurhond werd de wagen met daarin de overleden man gevonden.

Depressief
Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is geweest van een misdrijf. De politie gaat er vanuit dat het Nuijts’ eigen keuze is geweest om een einde aan zijn leven te maken. Maandagavond was hij depressief van huis vertrokken. De familie meldde de vermissing via Facebook.

Het optakelen van de auto uit het water is een zaak voor de verzekering of Rijkswaterstaat. Volgens de politie liggen er op dat stuk in de Maas verschillende autowrakken. De plaats waar de VW Golf van Nuijts ligt, is gemarkeerd.


Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Henk Nuijts veel sterkte toe met ‘t verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This