0 items

Vermiste Riet nooit bij huisarts aangekomen

25-4-13
De politie is een zoekactie gestart naar de 77-jarige Riet (Maria) van Veldhoven- Van Velzen die sinds maandag is vermist. De Delftse ging op de fiets naar de huisarts maar kwam daar nooit aan.

In het water langs de Tweemolentjeskade in Delft is woensdagmiddag gezocht naar de vrouw. Een voorbijganger belde de hulpdiensten, omdat haar hond ineens hard begon te blaffen en het water in wilde. Duikers van de brandweer kwamen in actie, maar vonden de Delftse niet.

Riet verliet maandag rond 9.15 uur haar woning aan het Jan Joostenplein in Delft om naar haar huisarts te gaan. Hier is ze echter nooit aangekomen. Mevrouw Van Veldhoven is suikerpatiënt en kan niet zonder insuline, deze had zij zeer waarschijnlijk niet bij zich. Mevrouw Van Veldhoven – Van Velzen is vertrokken op haar damesfiets met blauwe fietstassen, meldt de politie. Mensen die meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie.


Signi zoekhonden zocht op 30 april, 9 en 18 mei 2013 naar een vermiste vrouw in Delft. Hierbij zochten  de honden de binnenwateren van Delft af.
Het zoeken van de honden werd sterk bemoeilijkt, door de diverse spullen die in het water gegooid waren. Het afval bevatte de nodige menselijke geuren. Een bureaustoel, vele fietsen, een autokussen en zelfs een badkuip konden de duikers later in het water terugvinden.


Ook het sonarren werd sterk bemoeilijkt door de vele waterplanten en de obstakels in het water.
Om de zoekactie meer slagingskans te geven werd ruim een kilometer water, intensief door duikers afgedoken, om een spoor van de vermiste vrouw of haar vermiste fiets te vinden.


Helaas konden zowel fiets als lichaam niet teruggevonden worden.

Op zaterdag 13 juli 2013 zette Signi zoekhonden de zoektocht, naar de vermiste Riet van Veldhoven, voort.

Dit keer werd verder gezocht in de Schie, daar de honden tijdens laatste zoektocht geen lucht meer hadden aan de Tweemolentjeskade.

Ook de zijtakken van de Schie werden  dit keer, vanaf de kant afgezocht.

De zoektocht in de Schie leverde m.b.v. de honden en de sonar goede aanwijzingen om te duiken.


Helaas leverde het duiken niet het het gewenste resultaat.


Na het duiken leverde het sonarren wel voldoende aanwijzingen om een vervolg te geven aan deze zoekactie.

Op 21 juli 2013 werd daarom verder gezocht op de Schie.


Na aanwijzingen van de honden en de sonar, een stukje verder als de week ervoor, werd het water in beeld gebracht met de onderwatercamera.


Helaas raakte Signi tijdens het in beeld brengen van de sonarbeelden met de camera, het sonarbeeld weer kwijt.

Ook de honden hadden geen lucht meer op de locatie.  Een hele nieuwe zoekactie werd dus weer gepland.

Op 25 augustus 2013  gaf Signi zoekhonden weer een vervolg aan de vermissingszaak van Mw. van Veldhoven uit Delft.

riet1
Deze dag werd weer gezocht met honden en sonar.
Ondanks dat deze zoekactie weer nieuwe aanwijzingen opleverde, een kleine kilometer stroomafwaarts van de laatste zoekactie, kon verder onderzoek met camera en duikers niet ingezet worden tgv de complexiteit van de situatie.


Een nieuwe zoekactie onder andere omstandigheden was dus noodzakelijk.

Op 12 oktober 2013 kwam het verrassende nieuws dat het lichaam ‘Tante Riet’ van Veldhoven gevonden was in een nabijgelegen natuurgebied. Eindelijk kwam hierdoor een einde aan de langdurige vermissing van de bejaarde vrouw.
Voor signi zoekhonden is het raadsel nog niet opgelost, de beelden en de aanwijzingen van de honden, hebben nog geen antwoord gekregen. Hopelijk zal dit deel van de zoekactie in de toekomst ook verder opgelost worden. Vooralsnog zal Signi zoekhonden zich richten op andere vermissingszaken….

Familie van tante Riet (77) kan eindelijk afscheid nemen

Anouki Mentink, 14-10-13, bron: AD Haagsche Courant

Lichaam Delftse na maanden gevonden in recreatiegebied
Tinus van Veldhoven, de man van Riet, in mei met een foto van zijn vermiste echtgenote. © Archieffoto AD, Jacques Zorgman.

Delft De familie van de vermiste Riet van Veldhoven-van Velzen kan eindelijk waardig afscheid nemen van hun dierbare, nadat haar lichaam zaterdag werd gevonden in de Delftse Hout. ‘De opluchting is groot.’

De vondst van Riet maakt een einde aan onzekere tijden
De 77-jarige Delftse maakte op 22 april nog een praatje met de buren. Haar man Tinus van Veldhoven zag vanaf de galerij hoe ze vervolgens op de fiets stapte, op weg naar de huisarts aan de Van der Lelijstraat in Delft. Ze zou nooit aankomen bij haar afspraak, waarop haar bezorgde familie ‘tante Riet’ als vermist opgaf. Deze vermissing duurde bijna zes maanden, tot zaterdag, toen haar lichaam door een wandelaar werd gevonden in de Delftse Hout.

Haar familie is opgelucht dat hun dierbare terecht is. Weken nadat ze uit beeld verdween, wisten ze al dat hun tante Riet niet meer in leven kon zijn. ‘Toen hadden we al verdriet,’ vertelt neef Ron van Velzen in AD Haagsche Courant. ‘Te meer omdat we haar geen waardig afscheid konden geven. Want, waar was haar lichaam gebleven?’

Diezelfde vraag stelde Tinus van Veldhoven zichzelf, een maand nadat zijn vrouw als vermist werd opgegeven. ‘Ik moet realistisch zijn, ze leeft niet meer,’ vertelde hij toen in deze krant. Ze zouden in oktober 29 jaar zijn getrouwd en waren altijd samen. Op de dag dat ze verdween, vond hij zijn vrouw wel wat warrig, maar Van Veldhoven dacht er geen moment aan dat ze nooit meer zou terugkomen.

Zoekacties
Ondertussen bleven de steunbetuigingen en voorstellen voor zoekacties binnenstromen. Raadslid Jan Peter de Wit (Leefbaar Delft) verzocht burgemeester Bas Verkerk eind mei nog om een grootschalige zoektocht. Een actie die Verkerk op dat moment afwees, omdat de politie uitgebreid met honden, duikers en de helikopter had gezocht.

Een leger vrijwilligers meldde zich begin juli met 53 zoekhonden in de Delftse Hout, vlak bij het huis van Riet en Tinus, om het gebied minutieus uit te kammen. Diezelfde maand volgden zoekacties van de Brabantse Signi Zoekhondengroep en duikers van de brandweer. Ook de marine speurde begin augustus de Delftse Schie af, om er zeker van te zijn dat tante Riet niet in het water terecht was gekomen.

Afgelopen weekend bleek het lichaam van Riet van Veldhoven-van Velzen toch in de Delftse Hout te liggen. Uit politieonderzoek is naar voren gekomen dat ze niet om het leven kwam door een misdrijf. Haar fiets werd gevonden in een nabijgelegen stalling. ‘De vondst van Riet maakt een einde aan onzekere tijden,’ zegt Ron van Velzen.

Rustplaats
‘Haar vermissing bestond voor mij uit twee delen. Deel een was haar lichaam vinden. Dat was het allerbelangrijkste, zodat we haar naar haar laatste rustplaats kunnen brengen. Maar deel twee moet nog komen: de antwoorden op de vele vragen die we nog hebben.’ Want waaraan is Riet dan wel overleden en wat deed ze die dag in de Delftse Hout? ‘Daar hopen we nog achter te komen,’ zegt Van Velzen.

Signi zoekhonden wenst familie, vrienden en buren van ‘tante Riet’ veel sterkte toe met ‘t verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This