0 items

Vermiste Rotterdammer mogelijk vermoord

16-8-13 bron: ANP
Een Rotterdamse man die sinds 1 juli wordt vermist, is mogelijk vermoord. De politie zegt daarvoor aanwijzingen te hebben en heeft woensdag een 41-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte.

De politie is bezig met een groot onderzoek waar 20 rechercheurs aan meedoen. De vermiste man is sinds 14 juni niet meer gezien. Op 1 juli is hij als vermist opgegeven.

De man, met de bijnaam Nookie, werd voor het laatst gezien in de wijk Zevenkamp, maar leidde een zwervend bestaan. Hij was zodoende al eens eerder langere tijd ‘buiten beeld’ geweest voor zijn familie.

Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de vermissing van Ricardo Kooij of over zaken die in verband zouden kunnen staan met een eventueel levensdelict.

Op Zaterdag 14 september zocht Signi zoekhonden in Rotterdam op het water inzake 2 mogelijke moordzaken. Zowel honden als sonar werden ingezet. De zoekactie leverde genoeg op, om de zoekactie een vervolg te geven met duikers.

2 Weken later werd aan deze zoekactie een vervolg gegeven. Helaas leverde dit geen verdere resultaten op.

Lichaam Rotterdammer nog steeds niet gevonden
Rond de Zevenhuizerplas werd uitgebreid gezocht naar Nookie (inzet) © Politie..Rotterdam Rotterdammer Ricardo Kooij (24), die volgens de politie afgelopen zomer werd vermoord en van wie het stoffelijk overschot nog steeds niet is gevonden, is doodgeslagen met een bijl.

Dat stelt justitie, die verdachte Michael H. (42) gaat vervolgen voor moord. De zaak lijkt nog gruwelijker te zijn, want H. zou het stoffelijk overschot na het misdrijf hebben verbrand en begraven.

Vermist
Ricardo Kooij, door vrienden Nookie genoemd, wordt sinds 1 juli vermist. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat hij bij een ruzie met H. in diens woning in Rotterdam-Zevenkamp is omgebracht. Dat is door de recherche geconstateerd naar aanleiding van bloedsporen die in augustus in H.’s woning zijn aangetroffen.

Tattoo Mike
Kooij en verdachte H. waren vrienden. Regelmatig sliep Kooij, die een zwervend bestaan leidde, bij H., in zijn omgeving bekend staand als Tattoo Mike. Hij zwijgt volgens een bron rond het onderzoek in alle toonaarden.

Dumpplek
Het heeft er alle schijn van dat een 25-jarige kennis van H. uit Capelle aan den IJssel wel tegen de politie heeft gepraat over de mogelijk dumpplek van Kooij. De man werd in augustus aangehouden en later vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie meldt dat hij nog wel wordt verdacht van betrokkenheid bij het wegmaken van het lijk. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat het lichaam in de omgeving van H.’s woning moet zijn verborgen. Door Defensie is daar op en rond de Zevenhuizersplas en het water bij metrostation De Tochten naar gezocht, echter zonder resultaat.

Lichaam vermoorde Ricardo Kooij opgegraven langs A20

In een afgelegen parkje langs de A20 bij Rotterdam-Nesselande is gisteren door de politie een stoffelijk overschot opgegraven. Het gaat om Ricardo Kooij (24), bevestigen vrienden van de sinds juli 2013 vermiste Rotterdammer.
Sander Sonnemans 22-11-16

Zowel de politie als het Openbaar Ministerie (OM) zwijgt over de vondst van het stoffelijk overschot, gistermiddag bij bedrijventerrein Nesselande langs de A20. Bronnen rond het onderzoek melden dat het om de sinds juli 2013 vermiste Ricardo Kooij uit Rotterdam gaat. Zelfs dat er een lijk is opgegraven wordt niet bevestigd.

,,Er wordt onderzoek gedaan”, is het enige dat de woordvoerder van het OM kwijt wil. Onduidelijk is of de politie op de bewuste plek is gaan graven naar aanleiding van een tip.

Bijl
Ricardo Kooij (24), door vrienden Nookie genoemd, werd volgens justitie doodgeslagen met een bijl. Michael H., die voor de ‘moord zonder lijk’ 12 jaar cel kreeg, zou het stoffelijk overschot na het misdrijf hebben verbrand en begraven.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Ricardo is omgebracht in de woning van H., aan de Zevenkampse Ring. Kooij en H. waren vrienden. Regelmatig sliep Kooij, die een zwervend bestaan leidde, bij H., die in zijn omgeving bekend staand als Tattoo Mike.

Verborgen
De politie zei destijds aanwijzingen te hebben dat het lichaam van Kooij in de omgeving van H.’s woning moest zijn verborgen. Door defensie is op en rond de Zevenhuizerplas en het water bij metrostation De Tochten naar zijn lichaam gezocht, zonder resultaat. De plek waar gisteren de stoffelijke resten werden aan getroffen, ligt op nog geen anderhalve kilometer van de woning van H..

Getuigen uit de vriendenkring van H. meldden dat hij heeft gezegd Ricardo ‘lekgeprikt en in stukken gehakt te hebben’. Het motief wordt gezocht in een ruzie waarbij H. beledigd zou zijn.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This