Vermiste Rotterdammer mogelijk vermoord

16-8-13 bron: ANP
Een Rotterdamse man die sinds 1 juli wordt vermist, is mogelijk vermoord. De politie zegt daarvoor aanwijzingen te hebben en heeft woensdag een 41-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte.

De politie is bezig met een groot onderzoek waar 20 rechercheurs aan meedoen. De vermiste man is sinds 14 juni niet meer gezien. Op 1 juli is hij als vermist opgegeven.

De man, met de bijnaam Nookie, werd voor het laatst gezien in de wijk Zevenkamp, maar leidde een zwervend bestaan. Hij was zodoende al eens eerder langere tijd ‘buiten beeld’ geweest voor zijn familie.

Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de vermissing van Ricardo Kooij of over zaken die in verband zouden kunnen staan met een eventueel levensdelict.

Moordzaken
Op Zaterdag 14 september zocht Signi zoekhonden in Rotterdam op het water inzake 2 mogelijke moordzaken. Zowel honden als sonar werden ingezet. De zoekactie leverde genoeg op, om de zoekactie een vervolg te geven met duikers.

2 Weken later werd aan deze zoekactie een vervolg gegeven. Helaas leverde dit geen verdere resultaten op.Lichaam Rotterdammer nog steeds niet gevonden
Rond de Zevenhuizerplas werd uitgebreid gezocht naar Nookie (inzet) © Politie..

Rotterdam Rotterdammer Ricardo Kooij (24), die volgens de politie afgelopen zomer werd vermoord en van wie het stoffelijk overschot nog steeds niet is gevonden, is doodgeslagen met een bijl.

Dat stelt justitie, die verdachte Michael H. (42) gaat vervolgen voor moord. De zaak lijkt nog gruwelijker te zijn, want H. zou het stoffelijk overschot na het misdrijf hebben verbrand en begraven.

Vermist
Ricardo Kooij, door vrienden Nookie genoemd, wordt sinds 1 juli vermist. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat hij bij een ruzie met H. in diens woning in Rotterdam-Zevenkamp is omgebracht. Dat is door de recherche geconstateerd naar aanleiding van bloedsporen die in augustus in H.’s woning zijn aangetroffen.

Tattoo Mike
Kooij en verdachte H. waren vrienden. Regelmatig sliep Kooij, die een zwervend bestaan leidde, bij H., in zijn omgeving bekend staand als Tattoo Mike. Hij zwijgt volgens een bron rond het onderzoek in alle toonaarden.

Dumpplek
Het heeft er alle schijn van dat een 25-jarige kennis van H. uit Capelle aan den IJssel wel tegen de politie heeft gepraat over de mogelijk dumpplek van Kooij. De man werd in augustus aangehouden en later vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie meldt dat hij nog wel wordt verdacht van betrokkenheid bij het wegmaken van het lijk. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat het lichaam in de omgeving van H.’s woning moet zijn verborgen. Door Defensie is daar op en rond de Zevenhuizersplas en het water bij metrostation De Tochten naar gezocht, echter zonder resultaat.

nookie2

Pin It on Pinterest

Share This