0 items
Hans Nolte (61) uit Diemen vermist
06 nov 2012
DIEMEN De 61-jarige Hans Nolte uit Diemen wordt vermist. Hij is afgelopen zaterdag voor het laatst gezien.Nolte deed toen boodschappen bij de Jumbo in Diemen-Zuid. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen; hij verscheen maandag niet op zijn werk.Hij is zaterdag waarschijnlijk vertrokken in zijn donkerblauwe Citroën Xsara Picasso met het kenteken 46-NT-VJ. Nolte is 1.82 meter lang, heeft een mager postuur en een korte grijze baard. Hij heeft bruin haar en blauwgrijze ogen. Hij droeg vermoedelijk een lichtgekleurde jas.Nolte heeft geen gezondheidsproblemen: zijn vrouw en zoon hebben geen idee waar hij gebleven kan zijn. Ze vrezen voor een ongeluk tijdens het wandelen: Nolte wandelt vaak in de buurt van Diemen, Weesp, Twiske of het Naardermeer.

Zijn auto werd later bij het Naardermeer aangetroffen

Zoekactie natuurgebied Uitermeer
Signi zoekhonden zocht op 17 en 21 augustus 2013 in zake een 9 maanden oude vermissingszaak in het natuurgebied bij het Naardermeer.
De zoekactie was op verzoek van familie leden en in samenwerking met natuurmonumenten.
De beheerder van natuurmonumenten had in deze zaak 3 routes uitgetekend, inzake verdacht, bij vermissingszaken.


Dit betroffen wandelroutes in een relatief onberekend terrein, die m.n. in de koude wintermaanden bij een hoog waterpeil en de koude temperaturen voor een gevaarlijke situatie konden zorgen.
Het natuurgebied bestond dan ook uit vele sloten met brede, dichte, hoog begroeide rietkragen. Deze rietkragen met daarin bijna onzichtbare sloten konden een verraderlijke situatie vormen.


Tijdens het afzoeken van de eerste en meest waarschijnlijke route konden de honden al vrij snel lucht waarnemen bij de eerste waterpartijen. Deze geurstroom eindigde uiteindelijk in een dichte rietkraag, die de honden met zeer veel moeite trotseerden.

Na een intensieve worstelpartij door het hoge riet, kwamen de honden uit bij een smalle 1 1/2 meter diepe sloot, volledig begroeid met riet.

Bij deze sloot eindigde de geurbron en nodigde dus uit tot nader onderzoek.
Helaas leverde het nader onderzoek m.b.v. maaien en gedeeltelijke baggerwerkzaamheden, geen verder resultaat op. Blijkbaar gaf de complexiteit van de vermissingszaak, door de duur in de tijd, te weinig mogelijkheden om tot een bevestigend resultaat te komen. Hopelijk biedt nader onderzoek in de toekomst meer mogelijkheden.

Zoekactie natuurgebied Uitermeer vervolg
Op zaterdag 21 september 2013 zocht Signi zoekhonden verder in het natuurgebied in Weesp.

De bevindingen van de vorige zoekactie werden verder uitgewerkt. Na een intensieve zoekactie door het hoge riet, gaven de honden opnieuw aan, vlakbij de plaats van de vorige keer, maar nu, dankzij intensief maaiwerk van natuurmonumenten, beter uitgewerkt.

De plaats lag vlakbij een smalle oversteek van een verraderlijke sloot.


Helaas leverde dreggen van deze plaats, enkele dagen later, geen enkele bevestiging op van de bevindingen. Gezien de ouderdom van de vermissingszaak (10 maanden)  was dit ook moeilijk te realiseren, maar, de ernst van de zaak in achting nemend, zeker de moeite waard.

Vermiste Hans Nolte al een jaar spoorloos
03 nov 2013 10:12 Hans Nolte vermist
DIEMEN Het is precies een jaar geleden dat de inmiddels 62-jarige Hans Nolte uit Diemen spoorloos verdween. Hij werd voor het laatst gezien tijdens het doen van boodschappen in Diemen-Zuid. Meerdere zoekacties hebben nog niks opgeleverd, maar de politie onderzoekt de vermissing nog steeds.

De vrouw en zoon van Hans Nolte hebben geen idee wat er gebeurd kan zijn op die zaterdag 3 november 2012. Met zijn donkerblauwe Citroën Xsara Picasso met het kenteken 46-NT-VJ vertrok hij naar supermarkt Jumbo om boodschappen te doen. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor.

Nolte heeft gezondheidsproblemen en zijn familie vreest voor eventueel ongeluk tijdens het wandelen. De man wandelde namelijk regelmatig in de buurt van Diemen, Weesp, Twiske of het Naardermeer.

Op allerlei mogelijk manieren is geprobeerd de man te vinden. Vier dagen na zijn vermissing werd zijn auto gevonden bij het Naardermeer. Daar werd gezocht met een F16 en later ook met een helikopter. Helaas zonder succes.

Op zoek naar tips

De politie is nog steeds op zoek naar de Hans Nolte, en is dringen op zoek naar tips. Hans Nolte is 1.82 meter lang, heeft een mager postuur en een korte grijze baard. Hij heeft bruin haar en blauwgrijze ogen. Hij droeg vermoedelijk een lichtgekleurde jas. Mensen die Nolte of zijn auto hebben gezien op zaterdag 3 november of daarna, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

 Nb Dank zij de aanwijzingen van de honden kon voor de familie toch een realisatie gemaakt worden van de laatste uren van Hans Nolte.

Signi zoekhonden wenst de familie veel sterkte toe met ‘t gemis…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This