0 items
Man (44) uit Vianen nog steeds spoorloos
13 februari 2013
VIANEN -De vermiste 44-jarige man uit Vianen, Patrick Diks, is nog altijd spoorloos. Hij verdween zaterdag. Zowel een zoekactie zondag in een bos in Vianen als een Burgernetactie leverden niks op.Helikopter zoekt vermiste Patrick Diks uit Vianen
(RTV Utrecht) – VIANEN – De politie heeft zondagmiddag weer tevergeefs gezocht naar de vermiste Patrick Diks uit Vianen. Een helikopter hing een tijdje boven het Vianense bos, maar vertrok zonder resultaat.Op 23 februari en 7 maart zocht Signi zoekhonden de oevers van de ‘Put’ en de lek in Vianen af. Hierbij verwezen de honden aan weerszijden van de dijk vlakbij de brug van Vianen.

Sonarapparatuur ingezet bij zoektocht Patrick Diks
06 maart 2013, door Wendy de Liefde, dichtbijredacteur

VIANEN -Opnieuw wordt woensdag gezocht naar de 44-jarige Patrick Diks, die al sinds 9 februari vermist wordt. Dit maal wordt sonarapparatuur ingezet en zoeken ook honden mee onder de A2-brug bij Vianen.

Op 17 maart 2013 zocht Signi zoekhonden op de Lek naar de vermiste Patrick Diks. Hierbij verwezen de honden pal onder de brug aan de westelijke kant. Helaas konden geen duidelijke, bijpassende sonarbeelden gevonden worden. Ook werden onze aanwijzingen van de honden onder brug, afgewezen door de K.L.P.D., daar hun honden op de Lek, geen verwijzingen hadden.

Op verzoek van de politie, werden de zoekacties van Signi zoekhonden voortgezet op de plas van Vianen.
Op 23 en 24 maart 2013 zocht Signi zoekhonden op de plas bij Vianen i.c.m. het Signi Duik Team. Hierbij verwezen de honden weer duidelijk in de Noord-oostelijke hoek van de plas.

Speurhonden zoeken naar Patrick Diks
Zondag 24 maart 2013

VIANEN (ANN) – Stichting Signi ging vandaag met een bootje en twee honden het water op die elke keer op dezelfde plek een geur roken en het water indoken. Deze honden zijn getraind om levende of dode mensen te vinden en springen in het water als ze een geur ruiken. Daarna werd er met sonarapparatuur de bodem bekeken naar de contouren van een mogelijke lichaam. Het onderzoek gaat morgen verder dan zullen duikers op dezelfde plek de bodem onderzoeken naar het lichaam van Patrick Diks.

Duikers zoeken naar Patrick Diks
Maandag 25 maart 2013

VIANEN (ANN) – Om 09.30 waren ze weer op het water aan het zoeken naar Patrick. Actueel Nieuws Nederland is nu ter plekke. De duikers gaan zo  beginnen op de locatie waar de honden aansloegen. Er is veel politie aanwezig dus wordt de vondst zeer serieus genomen. Het artikel is op locatie geschreven.

De zoeklocatie is volledig afgeschermd met lint. Ook de massaal toegestroomde pers mag daar niet komen. Rondom de plas zijn hekken geplaatst, waar alle aanwezigen achter moeten blijven. De politie is met veel personeel ter plaatse om ervoor te zorgen dat iedereen op afstand blijft.

In het water liggen pionnen klaar, op de plek waar gisteren de honden aansloegen en de sonar iets gezien zou hebben. Op dit moment (11:40 uur) worden de duikers aangekleed om het water in te gaan. Inmiddels komen er steeds meer mensen naar De Put om de zoekactie met eigen ogen te zien. De parkeerplaatsen raken vol, ondanks de temperatuur van -1 graden en de snijdende oostenwind. Op het water van de plas ligt zelfs een dun laagje ijs.

Update 12:30 uur: De eerste zoektocht van de duikers heeft nog niets opgeleverd. De plek die onderzocht moet worden is gemarkeerd met speciale pionnen. De boot gaat nu de duikers  naar de plek toebrengen,  de duikers worden met touwen begeleid voor hun eigen veiligheid. Een politiehelikopter houdt vanuit de lucht de zoekactie in de gaten.

Volgens onze cameraman ter plaatse wordt er echt op één bepaald punt gezocht. De duikers worden door de hulpverleners telkens op één plek afgezet en er wordt telkens naar deze plek gewezen.
Update 13.30 uur:Onze cameraman meld dat er tot op dit moment nog geen lichaam is aangetroffen. De zoektocht gaat echter onverminderd door. Ook meldt hij dat er echt ontzettend veel pers rond De Put staat.
Update 14.16 uur:Patrick is niet gevonden de zoekactie is gestaakt.

vian6

Op 27 maart 2013 zocht Signi zoekhonden in samenwerking met de marine, wederom op de plas bij Vianen.

Marine zoekt tevergeefs naar Patrick DiksDinsdag 26 maart 2013
VIANEN (ANN) – Dinsdag is er opnieuw in recreatieplas De Put naar de vermiste Patrick Diks uit Vianen gezocht. Dit keer hebben duikers van de Marine met speciale apparatuur gezocht, echter zonder resultaat.
Het gespecialiseerde duikteam van de marine heeft een zogenaamde “sonartorpedo” ingezet om de bodem in kaart te brengen waar afgelopen weekend speurhonden aansloegen. De “sonartorpedo” is op afstand bestuurbaar en heeft de hele middag gegevens doorgestuurd naar de wal waardoor de bodem geanalyseerd kon worden door de experts. Als het lichaam van Patrick in de plas zou liggen kan dat op een behoorlijke diepte zijn, want het diepste punt van het meertje is rond de vijftig meter. De marine heeft daarom ook een decompressietank achter de hand om eventuele duikongelukken te voorkomen.De duikers die het water in moesten werkten in ploegendienst op de rubberboot, vanwege de snijdend koude oostenwind. Ook droegen de mariniers speciale pakken die hun lichaamswarmte absorberen.
De mariniers, die gelegerd zijn in Den Helder, verblijven vannacht op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. Morgenochtend wordt er opnieuw gezocht naar de verdwenen Patrick Diks.

Na deze zoekacties vervolgde Signi zoekhonden haar zoekacties op de plas op verzoek van politie en familie op 1,20 en 21 april en op 1 juni, gecombineerd met het Signi Duik team. Helaas leverde dit ondanks de vele inspanningen geen resultaat op.

Lichaam Patrick Diks gevonden in Lek
Vrijdag 7 juni 2013
ACHTHOVEN (ANN) – In de Lek bij Achthoven is donderdag een stoffelijk overschot aangetroffen door een schipper. De politie onderzoekt de identiteit en de doodsoorzaak van het slachtoffer.
Sommige media vragen zich hardop af of het soms gaat om de sinds februari vermiste Patrick Diks uit Vianen. De 44-jarige Diks liet geen afscheidsbrief achter en zijn papieren, auto en telefoon liet hij thuis achter.

Op donderdag 6 juni kwam het verlossen de bericht dat het lichaam van Patrick Diks op 12 kilometer van de brug van Vianen in de lek was gevonden. Dit kwam overeen met de eerste aanwijzingen van de Signi honden. Helaas zijn, door druk van buitenaf, de zoekacties aldaar niet verder gegaan.

Ten gevolge van de voortdurende, noordoostelijke wind en de dunne, waterdoorlatende dijk, bevestigden de honden ook hun geurwaarneming op de plas.

Desondanks kan, door de bijpassende sonarbeelden, een 2e geurbron niet geheel uitgesloten worden.

Lichaam Lek is van vermiste Patrick Diks©
Koen Laureij, donderdag 6 juni 2013
Het lichaam dat vanmiddag door een schipper in de Lek bij Achtoven werd gevonden, is van de 44-jarige vermiste Patrick Diks. Hij werd al vier maanden vermist.


Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Patrick Diks veel sterkte toe met ‘t verlies.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This