0 items

Sinds 13 juli 2012 wordt de 54-jarige Petra Afanagnon uit Kreileroord vermist.

Petra Afanagnon is in depressieve toestand vertrokken in haar grijze Ligier brommobiel, verzekeringsplaatje DR903J.

Ze heeft haar hondje, een Jack Russel mix, bij zich. Ze heeft een mollig postuur en is gekleed in een grijze joggingbroek met paarse accenten, paars/lila Tshirt, blauw vest, bruine 3/4 winterjas en zwarte schoenen. Ze spreekt voornamelijk Duits.

Zoekactie vermiste Kreileroordse gestaakt
27 juli 2012

KREILEROORD – De zoektocht door de politie naar de vermiste Petra Afanagnon (54) uit Kreileroord is tot op heden zonder resultaat gebleven.

Een KLPD-vaartuig dat is uitgerust met sonarapparatuur heeft de afgelopen dagen onder water in werkhaven Oude Zeug naar de vrouw en haar brommobiel gezocht.

Omdat de beelden niks verdachts opleverden, is die actie gisteren gestaakt.

Op 27 juli 2012 zocht Signi zoekhonden naar de vermiste vrouw uit Kreileroord.  Helaas kon door motorpech alleen vanaf de oever, in de haven van de oude zeug worden gezocht. Door de harde wind en de hoge kade, werd het uitwerken van de lucht bemoeilijkt. De sonar leverde op de plaats waar de honden verwezen, helaas geen objecten op.  Tevens zochten de duikers een deel van de kade af onder de pontons, waar de sonar niet kon komen. Helaas zonder resultaat.

Op 1 september 2012 werd daarom opnieuw gezocht naar de vermiste vrouw. Naast het havengebied van de oude zeug werd ook bij Den Oever en Medemblik gezocht. In de haven van de oude zeug verwezen de honden weer overtuigend. Nu kon de locatie van de honden beter uitgewerkt worden. Helaas belemmerde de aangemeerde schepen, de sonarmogelijkheden langs de kade, en werd daardoor het sonarren bemoeilijkt.  Wel werd nog een groot object afgedoken door de duiker van Technodiving.

De berichtgeving die volgde, maakte dat Signi zoekhonden in deze vermissingszaak niet verder meer gezocht heeft.

‘Vermiste vrouw uit Kreileroord is in Berlijn’
13 november 2012

KREILEROORD – De 55-jarige Petra Afanagnon uit Kreileroord, die op 13 juli van dit jaar met haar hondje Charly spoorloos verdween uit de Vlasstraat in Kreileroord, woont thans in de Berlijnse wijk Neukölln.

Waar precies is onduidelijk. Dat zegt haar, in Kreileroord achtergebleven, echtgenoot Detleff Niehoff(61), met wie ze op 2 julinog in het huwelijk was getreden. Niehoff: ,,Bindingsangst? Ze is drie keer getrouwd. ”

Niehoff baseert zich op getuigenissen van drie verschillende personen. Een privé-detective, die hij in de arm had genomen; een oude buurvrouw van haar, die hij in Berlijn opzocht tijdens een weekeinde ‘zoeken’, en een motorvriend, die Niehoff had gevraagd een oogje in het zeil te houden in.

Helaas bleek de berichtgeving een ‘dood’ spoor te zijn.

Aangetroffen lichaam vermoedelijk vermiste Petra Afanagnon
30-05-2013

Wieringerwerf – Het lichaam dat woensdagochtend in het IJsselmeer bij Oude Zeug werd aangetroffen, is vermoedelijk van de sinds 13 juli 2012 vermiste Petra Afanagnon.

Nadat het stoffelijk overschot uit het water was gehaald is er nog gezocht in het water. Laat op de avond werd nog het invalidenkarretje van de vermiste vrouw aangetroffen. Hiermee is het vermoeden bevestigd dat het het stoffelijk overschot van de vermiste vrouw betreft. De toen 54-jarige Petra Afanagnon werd sinds 13 juli 2012 vermist vanuit haar woning in Kreileroord. Sindsdien ontbrak van haar elk spoor. De politie deed uitvoerig onderzoek naar haar vermissing en zocht in samenwerking met het KLPD onder andere enkele keren het water bij Oude Zeug af.

Op 29 mei 2013 werd het lichaam van de vermiste vrouw door baggerwerkzaamheden gevonden. Even later, werd ook haar autootje op dezelfde plaats gevonden en kon haar lichaam geïdentificeerd worden. De vindplaats van de vrouw kwam overeen met de verwijzing van de honden op 1 september 2012, bijna een jaar eerder….

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Petra veel sterkte met het verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This