0 items

Eind januari 2013 werd Signi zoekhonden gevraagd ter ondersteuning voor een zoekactie naar een vermiste jongeman uit Veenendaal door zijn familie.
Sinds 1 januari 2013 werd naar de man gezocht na een mogelijke sprong van de brug van de A50 ter hoogte van Heteren.
Daar de man al meer dan 3 weken vermist was, was het verzoek van de politie om eerst de oevers van het afzakkende Rijnwater te controleren.

Op 26 januari 2013 gaven de honden van Signi zoekhonden thv van een uitmonding van de Rijn een duidelijke verwijzing. De uitmonding van de Rijn was een zandafgraving met dieptes tot 28 meter.

heteren1

OP 3,9 en 10 februari 2013 zocht Signi zoekhonden met honden, sonar en duikers in de plas. Tijdens deze zoekactie konden duidelijke locaties vastgesteld worden d.m.v de honden en werden deze bevestigd met een sonarbeeld.

 

Helaas werd het duiken sterk bemoeilijkt, doordat de locatie zich op 26 meter diepte bevond icm de bijkomende extreme kou, waardoor de duiktijd sterk verkort was.

Om deze redenen werden sonarbeelden en posities overgedragen aan de KLPD en de marine, zodat zij met betere apparatuur verder konden zoeken.

Politie zoekt naar vermiste man
13-02-2013

Heteren – De politie doet vandaag, woensdag 13 februari, in samenwerking met de waterpolitie van het KLPD en de Koninklijke Marine onderzoek in een waterplas bij Heteren naar aanleiding van de vermissing van een man. De man wordt sinds nieuwjaarsdag vermist. Uit onderzoek is gebleken dat de man vanaf de Rijnbrug op de A50 te water is geraakt.

Tot dusver is niets gebleken van een misdrijf of een ongeval. Pogingen om het lichaam van de man terug te vinden waren tot nu toe nog niet geslaagd. Zo is er kort na de eerste melding gezocht met sonar en een dregteam. Later is er ook gezocht met speurhonden van een particulier bedrijf. Die gaven aanwijzingen tot nog weer een nieuwe zoektocht door gespecialiseerde honden van het KLPD in de waterplas nabij Steenoord in Heteren. Omdat deze plas bijzonder diep is (26 meter) is de hulp ingeroepen van de Koninklijke Marine. Zij zal de politie assisteren om de zoektocht naar het lichaam van de man voort te zetten.

Marine zoekt naar vermiste jongeman
13 februari 2013,
Ministerie van Defensie
Duikers van de Defensie Duikgroep (DDG) zoeken vandaag op verzoek van de Nationale Politie in een zijtak van de Neder-Rijn naar een vermiste jongeman.De man die sinds nieuwsjaardag wordt vermist, is vermoedelijk vanaf de Rijnbrug op de A50 te water geraakt. Ondanks eerdere zoekacties met sonar en speurhonden werd hij niet gevonden. Wel sloegen de speurhonden aan bij een zijtak van de rivier nabij Steenoord in Heteren.

Door de diepte van dit zogenoemde zandgat, 26 meter, heeft politie Gelderland-Midden de hulp ingeroepen van de marine. 5 marineduikers zoeken vandaag een gebied van 2 bij 2 kilometer af met zeer moderne sonarapparatuur en de onderwaterrobot (Remote Environmental Monitoring System). Hiermee wordt de bodem snel in kaart gebracht, zodat er gericht op contacten kan worden gedoken.

Marine zoekt vermiste man
13 februari 2013

DEN HELDER – Duikers van de Defensie Duikgroep (DDG) zoeken woensdagmiddag 13 februari in een zijtak van de Neder-Rijn naar een vermiste man. Dit doen ze op verzoek van het Korps Landelijke Politie Dienste.

Eerder onderzoek

De man wordt sinds nieuwsjaardag vermist en is waarschijnlijk vanaf de Rijnbrug op de A50 in het water terecht gekomen. Hij werd ondanks eerdere zoekacties met sonar en speurhonden niet gevonden. Wel sloegen de speurhonden aan bij een zijtak van de rivier nabij Steenoord in Heteren. Vanwege de diepte van dit zandgat van 26 meter heeft politie Gelderland-Midden de hulp ingeroepen van de marine.

Vijf marineduikers onderzoeken 13 februari een gebied van twee bij twee kilometer met zeer moderne sonarapparatuur en de onderwaterrobot (Remote Environmental Monitoring System). Hiermee wordt de bodem snel in kaart gebracht, zodat er gericht op contacten kan worden gedoken.

Helaas werd ook voor de marine de zoekactie bemoeilijkt door de verplaatsbaarheid van het slachtoffer.

Signi zoekhonden zocht daarom opnieuw op 24 februari, 31 maart, 6,7 en 13 april 203 naar de vermiste jongeman.
Elke keer lukte het weer om een positie te bepalen met bijpassende sonarbeelden. Helaas werd ook steeds weer, om eerder genoemde redenen, het duiken sterk bemoeilijkt.
Door de warmtewisselingen, het toenemende slik en het troebel wordende water, werd het lokaliseren in de tijd, ook steeds moeilijker.

Op 4 juni 2013 had Signi zoekhonden een nieuwe zoekactie gepland, gecombineerd met de Canadese collega’s om weer een frisse blik op de zaak te kunnen krijgen. Op de avond van 3 juni 2013 kwam gelukkig het verlossende bericht dat het lichaam, slechts 3 km verderop, in de snelstromende Rijn gevonden was.
Helaas kon Signi zoekhonden ondanks alle inspanningen het lichaam niet eerder bergen, wel bevestigde de vondst van het lichaam het resultaat van de honden en de sonar in de voorafgaande zoekacties.

Kajakker vindt lichaam in Rijn bij Renkum
RENKUM – wo 22 mei 2013

In de Rijn is woensdag een dode gevonden. Dat gebeurde door iemand die aan het kajakken was. Het lichaam werd aangetroffen op de grens van Renkum en Wageningen.

Het lichaam is door de brandweer uit het water gehaald. De politie doet onderzoek.


Signi zoekhonden wenst familie en vrienden veel sterkte toe met het verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This