0 items

Een van meest intensieve zoektochten van Signi zoekhonden, is de vermissing van een duiker in het Nieuwe Meer in Amsterdam.

Al vrij snel na de vermissing in november 2011, zocht Signi met haar honden het ijskoude water af met de honden. De kou, diepte, luchtpompen en onderstroom bemoeilijkte de zoektochten. 

Duiker vermist in De Nieuwe Meer
20 nov 2011 13:22

AMSTERDAM Een sportduiker is sinds zondagochtend vermist in De Nieuwe Meer.

De duiker was met een groep aan het duiken en werd op een gegeven moment vermist. Zijn mededuikers sloegen rond 11.30 uur alarm.

Duikers van politie en brandweer zijn een zoekactie begonnen op en in het water. Het zoeken wordt bemoeilijkt door de mist. Om 15.00 uur was de man nog steeds niet gevonden en werd de zoekactie gestaakt, meldde een woordvoerster van de politie.

De hulpdiensten overwegen om maandag sonarapparatuur in te gaan zetten om het lichaam van de duiker te kunnen vinden. In dat geval zal er sprake zijn van een bergingsactie, omdat er weinig hoop meer is dat de duiker nog leeft.

Signi zoekhonden kon met haar honden een relatief klein gebied afbakenen, waar de honden het lichaam konden ruiken. Sonarren en duiken werden vervolgens sterk bemoeilijkt door een diepte van meer dan 20 meter in het gebied.


Zoekactie duiker Nieuwe Meer gestaakt
06 jan 2012 11:32

AMSTERDAM De zoekactie naar de vermiste 55-jarige duiker in De Nieuwe Meer in Amsterdam is definitief gestaakt.

De sportduiker is sinds zondagochtend 20 november vermist. De afgelopen weken is er gezocht met sonarapparatuur, speciale zoekhonden en er is gedregd. De zoekactie naar de duiker gebeurde in samenwerking met leden van een duikteam, de marine en de politie.

De acties bleken tevergeefs en zijn nu definitief gestaakt.

In het begin va dit jaar nam Technodiving een deel van het sonarwerk voor zijn rekening en kon m.b.v. een Blue View en een verlenging van de Humminbird het hele gebied in kaart brengen. Signi zoekhonden kon zo haar sonarbeeelden in de juiste context afzoeken. N.a.v. hiervan volgende nog verschillende duikacties.

 

Later dit jaar werd het Signi duik team ingezet om met een grote groep duikers een groot gebied onder water uit te kammen.Gedurende deze zoekacties en na bevestiging van de honden, kon het af te zoeken gebied steeds verder verkleind worden.In 2012, een jaar na de vermissing, met nog steeds goede aanwijzingen van de honden en nieuwe sonarbeelden, heeft het Signi Duik team weer nieuwe zoekpogingen gedaan.


T.g.v. de diepte, harde wind, sonarvertraging, G.P.S. marches had dit, tot dan toe, niet tot een resultaat kunnen leiden.

 

Desondanks werd de zoekactie verder vervolgd in 2013…en met succes! zie: zoekacties 2013

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This