0 items

Signi zoekhonden kan terugkijken op een waardevol jaar.

In de eerste maand van 2012 kon Signi een zeer trieste vermissingszaak oplossen van een 19-jarige jongen uit Haghorst, die door een zeer tragisch ongeluk verdronken was. Eerdere zoekacties van overheden en vrijwilligers hadden tot dan toe niets opgeleverd, maar door een goed samenspel van zoekhonden, sonar en duikers kon het lichaam toch geborgen worden.
In juni werd de hulp van Signi ingeroepen door onze Nepalese collega’s, om vermisten te zoeken na de modderstromen. Ondanks goed hondenwerk en een goede ondersteuning van het Nepalese Sardogteam, konden geen bergingswerkzaamheden plaatsvinden i.v.m. religieuze overtuigingen van de machthebbende instanties. Dit tot groot verdriet bij de nabestaanden van andere Kasten van het Hindoestaanse geloof en van de toeristen.
Afgelopen zomer, wist Signi, weer 2 verdwijningszaken met de auto te water, op te lossen. De 2e vermissing betrof een 8 jaar oude cold case zaak. Wederom, waren beide zoekacties geslaagd dankzij een goed zoekplan, bijzonder hondenwerk en een nauw samenspel van de sonar en het Signi Duik Team.
In het najaar vn 2012 kon Signi i.s.m. Krobo maritiem en Technodiving Wijhe een zeer oude Messerschmit uit de 2e wereldoorlog lokaliseren en identificeren. Ook hieruit blijkt dat de mogelijkheden van Signi zich nog steeds verder ontplooien en nog niet begrensd zijn.
Meerdere cold case zaken zijn dan ook opnieuw door Signi opgepakt en zullen ook in het nieuwe jaar vervolgd worden. Momenteel wordt Signi ook ondersteund door mensen met kennis en in het bezit van grondradar, metaaldetector en diepzoeker. Cold case zaken op het ‘land’ kunnen hierdoor na het hondenwerk, beter uitgewerkt worden.
Wekelijks worden oude en nieuwe zoekacties opgepakt om tot een einde te kunnen maken.
Meerdere zoekacties zijn nog niet tot een einde gebracht en Signi zal zich hiervoor verder inzetten. Signi zoekhonden staat dan ook stil, bij de nabestaanden die zij dit jaar terzijde hebben gestaan en welke hun geliefden zullen blijven missen.
Daarnaast wil Signi zoekhonden een ieder bedanken die het werk van Signi ondersteunt en steeds weer mogelijk maakt.
Zo bedankt Signi zoekhonden ten zeerste de sponsors en donateurs. De K.L.M. die wederom de honden gratis naar Nepal heeft gevlogen, de A.U.V. waardoor een nieuwe buitenlandse reis weer mogelijk wordt gemaakt, de donateurs, waardoor de afgeschreven motor van de boot vervangen kon worden. EBS marineservice BV voor de goede zorgen voor onze boten, Ribbink Nautic, voor de fijne ondersteuning in sonarmateriaal.
Kewi voor de sponsoring van een elektrische motor, Dirks voor de ondersteuning van klimmaterialen voor onze Nepalese collega’s en de inzet in Nepal. Hyperbaric Technology voor de ondersteuning van duikmaterialen, Animana voor het boekhoudprogramma, Autobedrijf Van Lierop voor de onderhoudsbeurten van de motor. Speciale dank aan de Fam. Broekhoff uit Bennekom en Stichting natuur, mens en dier, die ons jaarlijks rijkelijk doneren.
Zeer dankbaar zijn we ook voor onze eigen vrijwilligers, die naast een tomeloze inzet, ook vrijwel alle kosten dragen en het grootste deel van het gebruikte materiaal betalen.
Daarnaast zijn wij de sloopbedrijven erg dankbaar voor het steeds weer beschikbaar stellen van nieuwe oefenlocaties voor de honden. De vroedvrouwen en de uitvaartverzorging voor de blijvende ondersteuning in oefenmateriaal. De voerleveranciers voor de korting op hoogwaardig onderhoudsvoer. Ook willen we de vele mensen bedanken voor de onbaatzuchtige hand- en spandiensten, hierbij mede denkend aan alle familieleden van de vrijwilligers.
Voor komend jaar heeft Signi financiën apart kunnen zetten, voor de komst van een nieuw type scanning sonar, waardoor het duikwerk veiliger en gerichter in gezet kan worden voor de berging van slachtoffers. Ook zal een onderwatercamera ons werk gaan professionaliseren.
Signi zoekhonden is iedereen zeer erkentelijk voor de ondersteuning voor ons intensieve maar dankbare werk in de zoektocht naar vermisten…..

Zoekacties buitenland

Modderstromen Nepal: tientallen slachtoffers gelokaliseerd, ondanks de aanwijzingen van de honden, helaas geen bergingsmogelijkheden tgv politieke en religieuze tegenwerkingen

Zoekacties binnenland

Vermiste vrouw Rotterdam (verdrinking Noorder kanaal): vermiste diverse malen gelokaliseerd, uiteindelijk vanzelf, na 2 1/2 week vermissing, vlakbij de plaats van de honden en de sonar, boven gekomen.

Vermiste man Hijken (zoekactie Blauwe meer, zandafgraving, vennetjes): vermiste elders in rietvelden, na 3 maanden vermissing, buiten het afgezochte gebied, gevonden.

Vermiste man Culemborg (zoekactie zandafgraving bij de Lek): vermiste in n sloot, na 3 maanden vermissing, buiten het afgezochte gebied, gevonden.

Vermiste vrouw Kreileroord (vermissing met invalidenautootje in IJsselmeer): vermiste op de plaats van de verwijzing van de honden, na 4 maanden vermissing, gevonden. Helaas niet met sonar nader kunnen lokaliseren door aangemeerde schepen.

Vermiste man Rotterdam (Moordzaak, vermissing met auto, zoekactie Hollandse IJssel en Nieuwe Maas): vermiste nog steeds niet gevonden.

Vermiste Messerschmitt (zoekactie vermist vliegtuig uit WO II in IJsselmeer): vliegtuig neergestort in WOII, gelokaliseerd en geïdentificeerd!

Vermiste man Ellecom (vermissing met auto, zoekactie in IJssel): vermiste na 8 jaar door Signi gevonden!

Vermiste man Haaksbergen (met auto vermist, zoekactie Twentekanaal): vermiste na 2 weken door Signi gevonden!

Vermiste man Wythemer plas (ongeluk tijdens zwemmen): vermiste gelokaliseerd, slachtoffer is vlakbij de plaats van de honden en de sonar, na 2 weken vermissing, door marine geborgen.

Vermiste man Maassluis (vermist met auto, zoekactie in Nieuwe maas): vermiste, buiten het afgezochte gebied, na 4 maanden vermissing, in de Nieuwe Maas gevonden.

Vermiste man IJsselmeer (ongeluk met boot): vermiste diverse malen gelokaliseerd, uiteindelijk, vlakbij de plaats van de honden, na 1 maand vermissing, vanzelf boven gekomen.

Vermiste vrouw Renkum (zoekactie Nederrijn): vermiste nog steeds niet gevonden.

Vermiste man Hardinxveld-Giessendam (zoekactie vecht, moordzaak): gedeeltelijk verzwaarde slachtoffer uiteindelijk na een 1/2 jaar, door vissers, vlakbij de plaats waar de honden aangaven, gevonden.

Vermiste man ’t Goy (verdrinking in Amsterdam Rijnkanaal): vermiste diverse malen gelokaliseerd, uiteindelijk vanzelf, na 1 maand vermissing, vlakbij de plaats waar de honden en de sonar aangaven, boven gekomen.

Vermiste man Eindhovens kanaal (verdrinking, zoekactie onder ijs) : vermiste diverse malen onder ijs gelokaliseerd, uiteindelijk, na 1 maand vermissing, vanzelf vlakbij de plaats waar de honden en de sonar aangaven, boven gekomen.

Vermiste man Meers (verdrinking in de Maas): vermiste diverse malen gelokaliseerd, uiteindelijk vanzelf, na 1 1/2 maand vermissing, stroomafwaarts van de plaats van de honden en de sonar, boven gekomen.

Vermiste jongen Haghorst (ongeluk in Wilhelminakanaal): vermiste door Signi, na 1 week vermissing gevonden en geborgen!

Vermiste duiker Nieuwe Meer: vermiste na 1 1/2 jaar (in 2013) dankzij Signi zoekhonden op 23 meter diepte gevonden en geborgen door marine!

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This