0 items

Petra Stork (57) vermist na uitlaten hond
07 december 2012

ROTTERDAM – In de omgeving van het Vroesenpark in Rotterdam wordt sinds donderdag de 57-jarige Petra Stork vermist. De vrouw kwam niet thuis na het uitlaten van haar hond.

Het hondje is inmiddels teruggevonden op de Kanaalweg.

Op zaterdag 8 december 2012 zochten de honden van Signi zoekhonden naar de vermiste vrouw. Hierbij werd het Vroessenpark en delen van het kanaal afgezocht. Aan het einde van de dag verwezen de honden bij een ponton in het kanaal. Dit bleek niet binnen het normale wandelgebied van de vrouw te liggen.

Waar is de Rotterdamse Petra Stork (57)
dec 10th, 2012
Sinds afgelopen donderdag wordt de Rotterdamse Petra Stork (57) uit Rotterdam vermist. De verdwijning is voor haar familie een groot mysterie. Petra lijkt van de aardbodem verdwenen. Zoekacties hebben niks opgeleverd. De familie leeft tussen hoop en vrees.

Dit schrijft het AD/Rotterdams Dagblad vandaag. Petra – alleenstaand, een zoon van 19 – verliet donderdagochtend haar woning in Rotterdam-Noord. In de buurt van de Gordelweg ging ze met haar hondje Mus – een Lhasa Apso – op pad naar haar garage in de buurt van Diergaarde Blijdorp om haar auto op te halen. Bij de garage is ze nooit aangekomen. Toen ze onbereikbaar bleek, werd alarm geslagen.’Haar hondje,’ zegt zusje Marjolein, is die ochtend rond 12 uur op de Kanaalweg gevonden. ‘Het vreemde is dat de riem nog aan de halsband zat. Het lijkt er dus niet op dat de hond ergens heeft losgelopen.’

Voor Marjolein zijn er twee scenario’s die de verdwijning van haar zus zouden kunnen verklaren: een noodlottig ongeval of een misdrijf. ‘Suïcide is absoluut uitgesloten. Ze is zo dol op haar hondje; ze zou zich niet vrijwillig laten scheiden van Mus. Dat geldt ook met betrekking tot haar zoon.’

Petra’s familie leeft in grote onzekerheid. Er zijn geen bijzondere omstandigheden die haar vermissing zouden kunnen verklaren. Sinds vrijdag is Petra’s vermissing op internet en via twitter bekend gemaakt. Tips heeft het nog niet opgeleverd.
Signalement Petra Stork

Petra Stork heeft een slank postuur en een verzorgd voorkomen. Ze droeg op de dag van haar verdwijning een blonde pruik onder haar muts, een donker bruine imitatie bontjas, donkere bruine stoere winterlaarzen, een wollen sjawl en handschoenen.

Petra is ernstig ziek en gebruikt medicatie. Ondanks dit gegeven is zij positief ingesteld en ziet zij erg uit naar de komst van haar eerste kleinkind in het begin van het nieuwe jaar.
Laatste beelden

Petra is vrijdagochtend vanaf haar woning aan de Borgesiusstraat lopend vertrokken in het gezelschap van haar hondje, een blonde Lhasa Apso. Zij is voor het laatst op 6 december, om 10.27 u gesignaleerd door een bewakingscamera aan de Kanaalweg tegenover de ingang stadscamping Rotterdam.

Zoektocht
De politie heeft donderdag direct na de melding Petra’s signalement verspreid aan alle eenheden, maar ook aan bestuurders van het openbaar vervoer en taxichauffeurs. Eenheden hebben in de omgeving naar haar gezocht en zijn mogelijke verblijfplaatsen af gegaan. Ook is de hulp van het publiek ingeroepen met behulp van Burgernet en Twitter. Zaterdag heeft een schip van de Zeehavenpolitie met behulp van een sonar het nabij gelegen water gescand. Omdat hieruit bleek dat zich daar mogelijk een stoffelijk overschot bevond, hebben duikspecialisten van de politie zondag het water doorzocht. Hierbij is geen lichaam aangetroffen. De politie vervolgt de zoektocht naar Petra.
Informatie over Petra Stork?

Op zaterdag 15 december 2012 zocht Signi opnieuw naar de vermiste vrouw. Dit keer werd verder gegaan op de laatste bevindingen. Verder rechercheonderzoek maakte de locatie bij het ponton zeer aannemelijk. Vanaf de waterkant en de boot werd de vermissingszaak verder uitgewerkt. In het midden van het kanaal vlak bij het ponton, werd een gelijkend sonarbeeld gevonden op de plaats waar de honden aangaven. Helaas mocht het Signi Duik Team, wat reeds bijna ter plaatse was, niet duiken, i.v.m. een mogelijk misdrijf.
Na 5 lange uren wachten en het nodige vaarverkeer, kon het lichaam op de door Signi aangewezen plaats niet meer gevonden worden.

Op zaterdag en zondag 22 en 23 december 2012 zocht Signi zoekhonden verder naar de vermiste vrouw. Een groot gebied werd hierbij afgezocht, daar de stroming en eb en vloed, de nodige veranderingen teweeg hadden kunnen brengen in het zoekgebied.
Gedurende deze 2 dagen werd wel een voertuig getraceerd en bekeken met de onderwatercamera, nader onderzoek wordt hier nog verder op verricht. Aan het einde van de 2 zoekdagen werd opnieuw de locatie van het lichaam vastgesteld, onder een woonboot vlakbij de oude zoeklocatie bij het ponton.
Op 24 december 2012 werden deze bevindingen aan de politie doorgegeven. Die middag werd haar lichaam 100 meter windafwaarts gevonden door een voorbijganger.

rotter2

Vermiste vrouw dood aangetroffen
ROTTERDAM – 24 december 2012

In het water langs de Kanaalweg in Rotterdam is maandagmiddag het lichaam gevonden van Petra Stork, die sinds 6 december werd vermist. Dat liet een woordvoerster van de politie weten. Het lichaam werd aangetroffen door voorbijgangers.

Hoe de 57-jarige vrouw om het leven is gekomen, is niet bekend.

De Rotterdamse werd 6 december voor het laatst gezien op de Kanaalweg tegenover de ingang van stadscamping Rotterdam. De afgelopen weken is uitgebreid gezocht naar Stork. De politie kreeg daarbij assistentie van de Koninklijke Marine.

Signi zoekhonden wenst de familie van Petra Stork veel sterkte toe met het verlies….

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This