0 items

Zoektocht naar vermiste man uit Hijken
Zaterdag 08 september 2012

HIJKEN – Sinds donderdagavond 6 september is de politie op zoek naar de 51-jarige Jan Hinderikus Holtrop uit Hijken. De man is donderdagavond uit zijn woning in Hijken lopend vertrokken en sindsdien is de man spoorloos. Nadat de politie in kennis werd gesteld werd om medische redenen direct door de politie een zoektocht in de omgeving van Oranje gestart en daarbij is onder andere een politiehelikopter ingezet. De man is tot op heden nog niet terecht.

Bij het laatste contact met de man eerder deze week, bleek dat de man in of nabij het water was en de televisietoren in Hoogersmilde nog in zicht had.

Op 16 september 2012 zocht Signi zoekhonden i.s.m. Technodiving Wijhe het Oranje kanaal af over een traject van 5 kilometer. Daarnaast werden nog 2 plasjes afgezocht in het natuurgebied Diependal.

Op 22 september 2012 zocht Signi zoekhonden het zuid-oostelijk deel van de fluisterplassen af en de zandafgravingen in Hoogersmilde.

Op 7 oktober 2012 zocht Signi zoekhonden icm met het Signi Duik Team het Blauwe meer af.

De indeling van het zoekgebied werd gebaseerd o.b.v. nog niet afgezochte gebieden door derden en een dubbelcheck van waterrijke gebieden die een uitzicht op de zendmast vormden. Gedurende deze zoekacties waren er geen aanwijzingen van de honden om verder te zoeken.

Op 17 december 2012 werd de vermiste dhr. Holtrop enkele honderden meters buiten het zoekgebied van de honden gevonden.

Lichaam vermiste man gevonden
18-12-2012

Smilde – Het lichaam van de sinds 6 september 2012 vermiste de heer Holtrop uit Hijken is maandagmiddag in een natuurgebied tussen Smilde en Oranje aangetroffen.

Vogelspotters vonden het lichaam van de 51-jarige man en waarschuwden de politie. Er werden geen sporen aangetroffen die op geweld duiden. Daarom sluit de politie een misdrijf uit. De familie van de man is reeds geïnformeerd.

Lichaam vermiste man uit Hijken gevonden
maandag 17 december 2012
Smilde – Het lichaam van de sinds 6 september 2012 vermiste Jan Holtrop uit Hijken is maandagmiddag in een natuurgebied tussen Smilde en Oranje aangetroffen. De familie van de 51-jarige Jan Hinderikus Holtrop is inmiddels op de hoogte.

Gerhard Dunning, een van de initiatiefnemers van de zoektochten destijds was ondanks alle triestigheid opgelucht: ‘Hij is gelukkig gevonden. Het boek kan nu dicht. Je dacht er toch elke dag wel even aan. Bij de familie leefde nog wel een sprankje hoop, maar het is nu definitief. Op het lichaam werd zijn portemonnee met bankpasje gevonden en het was dus wel duidelijk. Maandagavond is het lichaam vrijgegeven.’

De 51-jarige Holtrop verliet die bewuste donderdagavond zijn woning in Hijken lopend en werd voor het laatst in levend gezien langs het Oranjekanaal. Sindsdien was hij spoorloos.

Nadat de politie in kennis was gesteld werd om medische redenen direct door de politie een zoektocht in de omgeving van Oranje gestart. In de weken daarna heeft de bevolking meerdere zoektochten gehouden, allen zonder resultaat.

Vogelspotters vonden gisteren het lichaam van de 51-jarige man en waarschuwden de politie. Er werden geen sporen aangetroffen die op geweld duiden. Daarom sluit de politie een misdrijf uit.

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van dhr. Holtrop veel sterkte toe met dit tragische verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This