0 items

Verdwijning Culemborgse vader een raadsel

Politie tast volledig in het duister
Het Gelderse stadje Culemborg is in de ban van een mysterieuze verdwijning. Sinds zondag 30 september 2012 wordt de 57-jarige Frans Pin uit de lekstad vermist. Het politieonderzoek heeft tot nu toe geen aanknopingspunten opgeleverd die meer duidelijkheid kunnen geven in deze zaak. Daarom doet de politie nogmaals een getuigenoproep.

Frans Pin is die zondagavond rond 22.00 uur voor het laatst gezien bij zijn woning aan de Noteboom, in noord-oostelijk Culemborg. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Voor zover bekend is hij zonder iets op zak te voet weggegaan. Zijn familie maakt zich grote zorgen.

Burgernet
De politie heeft maandag 1 oktober een Burgernetactie gestart met een getuigenoproep, dit gebeurde eveneens via Twitter. Het leverde enkele tips op, die echter niet tot resultaat hebben geleid. De 57-jarige staat landelijk gesignaleerd en staat vermeld op de site vermiste personen. Er is de afgelopen maand uitgebreid onderzoek gedaan in de directe omgeving, maar ook zijn meerdere zoekacties gehouden met behulp van een politiehelikopter en speurhonden. Ook is er door de familie een speciale Facebookpagina opgezet.

Onduidelijkheid
Het is nog steeds onduidelijk wat er met de Frans Pin gebeurd is, of waar hij heen kan zijn gegaan. Uit het politieonderzoek zijn géén aanwijzingen naar voren gekomen die duiden op bijvoorbeeld een ongeluk of misdrijf.

Op woensdag 3 oktober 2012, werd Signi zoekhonden benaderd voor de vermissing van dhr. Pin door familieleden. In overleg werd speurhondeninstructieschool Cor Oldenburg benaderd voor de inzet van een speurhond. Op het laatste moment werd deze zoekactie vervolgens afgeblazen i.v.m. de inzet van andere reddings- en speurhonden.

Hierna volgde nog vele zoekacties door diverse organisaties. N.a.v. hiervan werd op 17 november, besloten om de zandafgraving, een uitmonding van de lek, nogmaals door de honden van Signi af te laten zoeken. Gezien de diepte van de plas, kon deze plaats, een langdurige vermissing verklaren. Helaas konden de honden van Signi in deze plas geen geur van de vermiste oppakken.

Op 14 december 2012 kwam gelukkig een einde aan deze langdurige vermissing.

Lichaam gevonden in Culemborgse sloot

CULEMBORG – De lichaamsdelen die vorige week bij baggerwerkzaamheden langs een sloot in Culemborg aan de oppervlakte kwamen, zijn van de sinds september vermiste Frans Pin.

Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat de man door geweld om het leven is gekomen.

Frans Pin (57) verdween eind september zonder een spoor na te laten uit zijn woning in Culemborg. Zijn familie startte een grote zoekactie en ook de politie deed uitgebreid navraag naar de vermiste man. Vorige week haalden medewerkers van een waterschap bij het uitbaggeren van een sloot lichaamsdelen omhoog.

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Frans Pin veel sterkte met dit tragisch verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This