0 items

Op zaterdag 24 december 2011 startte Signi zoekhonden de zoektocht naar de vermiste Nelie van der Schouw uit Renkum. De honden van Signi zochten langs de Rijn en in de uiterwaarden. Ook werden enkele vijvers gecontroleerd n.a.v. van een speurhond die elders aan het zoeken was.

Familie zoekt ook op Eerste Kerstdag verder naar vrouw

zondag 25 december 2011

Nelie van der Schouw is sinds donderdag 22 december omstreeks 22.30 uur verdwenen. Ze verliet in vermoedelijk verwarde toestand haar woning aan de Kuipersweg in Renkum en is sindsdien spoorloos.
Naar de vermiste Nelie van der Schouw uit Renkum wordt ook op Eerste Kerstdag gezocht door haar familie, met steun van vele vrijwilligers. De zoekactie naar de 68-jarige Renkumse, die sinds donderdagavond wordt vermist, was zaterdagavond gestopt. Er werd door enkele familieleden en particulieren met speurhonden gezocht. Twee honden met begeleiders zoeken op de Rijn naar een spoor van de vrouw, een andere hondenbegeleidster is rond de begraafplaats in Doorwerth aan het zoeken.

Zondag wordt verder gespeurd in de omgeving van de begraafplaats aan de Van der Molenallee in Doorwerth, waar een tipgever de vrouw veertig minuten lang zou hebben zien zitten. Ook op de Rijn wordt, net als zaterdag, gezocht. Die dag gingen ook groepen vrijwilligers zoeken op de Ginkelse Heide, bij de Westerbouwing in Oosterbeek, bij Parenco in Renkum en in de Betuwe.

Op zondag, 1e kerstdag, 25 december 2011, zocht Signi zoekhonden aansluitend nog rondom diverse kerkhoven en wederom langs de oevers van de Rijn.

N.a.v. de reacties van de honden en diverse sonarbeelden, zijn nog diverse zoekactie op de Rijn uitgevoerd, onder zeer moeilijke omstandigheden (sterke stroming en heftige kou). Zowel Krobo Maritime, Technodiving en het Signi Duik Team deden in januari diverse pogingen om de vermiste vrouw terug te vinden.

Familie: geen spoor van vermiste vrouw Renkum
maandag 02 januari 2012

RENKUM – Van de vermiste 68-jarige Nelie van der Schouw- Van der Goor uit Renkum is na anderhalve week nog altijd geen spoor, zegt haar dochter Henny Willemsen. “Ik weet ook niet meer waar ik zoeken moet. We kijken nog steeds naar mama uit, maar we hebben tot op heden nog steeds geen teken van leven van haar ontvangen. Zelfs geen spoor van haar is gevonden.”

Nelie is moeder van drie dochters en oma.

Nelie van der Schouw is sinds donderdag 22 december omstreeks 22.30 uur verdwenen. Ze verliet in vermoedelijk verwarde toestand haar woning aan de Kuipersweg in Renkum en is sindsdien spoorloos. “We blijven, wellicht tegen beter weten in, hopen dat ze nog in leven is. Het kan zijn dat mijn schoonmoeder de bossen is ingetrokken en verdwaald is”, zegt schoonzoon Gé Willemsen.

De familie houdt ook rekening met een onheilstijding. De flyeractie, waarin vlak voor kerst het publiek werd opgeroepen uit te kijken naar Nelie van der Schouw, levert tot op de dag van vandaag tips op. Veel meldingen hebben betrekking op een Oosterbeekse ‘dubbelganger’ van de vermiste vrouw.

“Tijdens een wandeling in de buurt loop ik geregeld een extra rondje in de hoop mama tegen te komen”, schetst Henny Willemsen. Ze heeft zelfs de katholieke kerk in het Limburgse Thorn, waar een door haar moeder geliefd kapelletje staat, gewezen op de spoorloze verdwijning van haar moeder.

Familie vermiste vrouw Renkum zoekt nog dag én nacht
zaterdag 21 januari 2012

RENKUM – De familie van de sinds eind december vermiste Nelie van der Schouw uit Renkum zoekt nog altijd overdag en ook ‘s nachts naar hun moeder en schoonmoeder. Haar dochter Henny en haar man Gé Willemsen zijn nog vrijwel continu met de zaak bezig. Henny: “Ik voel me schuldig als ik niet zoek.”

Ze rijdt vaak rond in de omgeving als ze de kinderen naar school heeft gebracht. Ook ‘s nachts pakt ze vaak de auto. Haar kinderen proberen haar daar vanaf te brengen. “Maar als ik warm onder mijn dekbed lig, krijg ik ineens de kriebels en moet ik weg. Dan ga ik met de hond in de auto midden in de nacht rondrijden.”

Op zaterdag 27 oktober 2012 heeft Signi zoekhonden, op verzoek van de familie en recherche Ede, opnieuw gezocht op de Rijn. De omstandigheden waren nu een stuk gunstiger. Voldoende zicht, weinig stroming en noorder wind. Helaas kon ook deze zoekactie geen einde maken aan deze ingrijpende vermissing.

Signi zoekhonden wenst de familie veel sterkte toe met deze langdurige onzekerheid.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This