0 items
Op 29 en 30 september 2012 zocht Signi zoekhonden met honden, sonar en duikers in Rotterdam, n.a.v. een vermissingszaak van 4 jaar geleden, op verzoek van de familie en in samen werking met de recherche Rotterdam. Hierbij werd de Zevenhuizerplas en de Rotte afgezocht. Tijdens deze zoekdagen werden verder geen bijzonderheden aangetroffen. 1 Object werd hierbij door het Signi Duik Team af gedoken in de Zevenhuizerplas.

Op 13 en 14 oktober 2012 zocht Signi zoekhonden voor deze cold case zaak, opnieuw in Rotterdam. Hierbij werd een groot deel van de IJssel afgezocht en een gedeelte van de Maas, waaronder de Rijnhaven. Krobo maritiem ondersteunde dit weekend met zijn rubber boten.
Op 13 oktober 2012 vond Signi hierbij 1 auto in de IJssel.

Op 14 oktober 2012 werd de zoekactie ondersteund door het Signi Duik Team en inspecteerden zij, de auto op 5 meter diepte. Helaas bleek dit niet de gezochte auto te zijn en werd het voertuig overgedragen aan de politie Nieuwerkerk aan de IJssel.

Auto gevonden op de bodem van de Hollandsche IJssel tussen Ouderkerk en Nieuwerkerk aan den IJssel
Geplaatst op 14/10/2012 Redactie 112Krimpenerwaard.nl

Zondagmiddag werden hulpdiensten gealarmeerd voor een auto die gevonden was op de bodem van de Hollandsche IJssel aan de zijde van Nieuwerkerk aan den IJssel na een onderzoek.

De auto werd in eerst aangetroffen door mensen die aan het zoeken waren in verband met een vier jaar oude vermissingszaak, maar men vond op de bodem een auto wat niks met de vermissingszaak te maken heeft.

Na een intensief onderzoek werd duidelijk dat er daadwerkelijk een auto onder water lag. De brandweer werd gealarmeerd met de duikers en een boot uit Gouda. Ook een kraan kwam ter plaatse om het voertuig uit het water te takelen.

Tijdens het onderzoek heeft Rijkwaterstaat en de politieboot uit Dordrecht geassisteerd om het scheepvaartverkeer tegen te houden. Ook de politiehelikopter heeft even boven het incident gevlogen om overzichtsfoto’s te maken.

Hoelang het voertuig al in de IJssel lag is nog niet duidelijk, net als hoe het voertuig destijds  in de IJssel terecht is gekomen. De politie doet er onderzoek naar.

De auto werd vervolgens door de brandweer geborgen. Gedurende alle duikwerkzaamheden werd de zoekactie ondersteunt door Rijkswaterstaat.
Na de overdracht van het object op de bodem van de IJssel, werd verder gezocht met de honden en de sonar.Helaas is de cold case zaak nog niet opgelost. Signi zoekhonden zal daarom nog een vervolg geven aan deze vermissing.
..

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This