0 items

‘Er is iets met Johan gebeurd, maar wat?’
13-01-2012

De vermissing van Johan de Waal uit Hardinxveld-Giessendam is vooralsnog een mysterie. Een goede kennis van hem zag hem maandagavond voor het laatst. Ze aten samen, zoals ze zo vaak deden, vertelt de vrouw aan RTV Rijnmond.

De 54-jarige De Waal, een bekende verschijning in het dorp, verdween maandagavond spoorloos. Zijn beste vriendin Hannie, die in de buurt woont, ontving hem die avond bij haar thuis. Ze aten samen en er leek niet vreemds aan de hand, vertelt ze.

Na het eten ging De Waal even de deur uit. Ze hadden afgesproken dat hij om half negen ’s avonds zijn hond bij haar zou ophalen, maar kwam nooit meer opdagen, vertelt Hannie.

Mogelijk misdrijf

Twintig rechercheurs onderzoeken de zaak inmiddels. De politie heeft naar eigen zeggen sporen gevonden en tips binnengekregen die kunnen wijzen op een misdrijf. Concreet kan de politie daar nog niks over zeggen.

Volgens Hannie maakte De Waal een gewone indruk. “Hij ging vrolijk weg; de volgende dag zou hij met zijn neef naar Friesland gaan. Daar was hij heel enthousiast over.” Hoewel er de afgelopen tijd veel in zijn privéleven is gebeurd, was hij niet in de war of iets dergelijks.”

Hannie heeft geen idee wat er met haar kennis gebeurd kan zijn. “Mijn hoofd tolt. Er is iéts gebeurd, maar wat?” RTV Rijnmond.


Geen lichaam gevonden in gierput Hardinxveld

19-01-2012

De politie heeft geen lichaam gevonden in de gierput van de buren van de Johan de Waal uit Hardinxveld-Giessendam. De put werd leeggepompt omdat er geruchten gingen dat het lichaam van de vermiste man er lag.

“In de put lag niets dat met het onderzoek te maken heeft”, aldus politie-woordvoerder Gijs van Nimwegen. “In Hardinxveld gonsde het van de geruchten dat Johan de Waal in de gierput zou liggen. Die geruchten hadden ons ook bereikt en daarom zijn we gaan zoeken.”

“We weten dat er op maandag 9 januari een worsteling heeft plaatsgevonden bij de auto op het erf van Johan de Waal”, vervolgt Van Nimwegen. “Die worsteling heeft vermoedelijk iets met de verdwijning te maken, we weten alleen nog niet wat.”

Volgens familieleden hadden de broers Piet en Johan al jarenlang ruzie over een erfenis. De politie heeft dit bevestigd, maar weet niet of die ruzie in verband kan worden gebracht met de vermissing.

De 54-jarige Johan De Waal wordt sinds vorige week maandag vermist. Woensdagmiddag werden de weilanden rond zijn huis uitgekamd, maar zonder resultaat. De politie houdt er rekening mee dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf: “We hebben niet voor niets twintig mensen op de zaak gezet.” RTV Rijnmond

 

Begin dit jaar zocht Signi zoekhonden naar de vermiste Johan de Waal. Reeds bij aanvang van de zoekactie roken de honden ‘de bekende lucht’ vanaf de oever van het Stenenhoekkanaal, vlakbij de brug t.h.v. de Koningin Wilhelminalaan.
Vanaf de steigers van de haven werden sonaropnames gemaakt, waarvan de beelden sterk overeenkwamen met de toestand waarin het lichaam later gevonden is.
Het Signi Duik Team werd de volgende dag ingezet. Helaas leende het gebied er niet voor om een boot te water te laten. Dit gecombineerd met geen zicht, maakte het duikwerk erg moeilijk.
De dag erna zijn de locaties van het zwevende lichaam en de sonarbeelden overgedragen aan de politie, waarna verder onderzoek op het water werd verricht.

Lichaam Johan de Waal gevonden
07-09-2012

Het lichaam dat donderdag is gevonden bij Hardinxveld-Giessendam, is van de vermiste inwoner Johan de Waal. Zijn lichaam is, volgens de politie, geïdentificeerd aan de hand van het gebit.

Het stoffelijk overschot werd donderdag door een voorbijganger ontdekt in het Kanaal van Steenenhoek. Aan het eind van de middag werd het geborgen.

Vrijdag is sectie verricht op het lichaam. Op grond hiervan gaat de politie ervan uit dat De Waal door een misdrijf om het leven is gekomen. Een woordvoerder kan, gezien het onderzoek, nog niet zeggen hoe De Waal om het leven is gekomen. RTVRijnmond.

Na een 1/2 jaar werd eindelijk het lichaam van Johan de Waal geborgen, nadat het verzwaarde lichaam in netten van vissers was blijven hangen. Helaas kon, ondanks dat Signi zo dicht bij de vondst van het lichaam was, dit niet tot een versnelde berging leiden.


Signi zoekhonden wenst familie en vrienden veel sterkte toe met het verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This