0 items

Zoektocht Best levert niets op

donderdag 13 januari 2011
BEST – De zoektocht van de brandweerafdeling Best naar de vermiste Veldhovenaar Simo Bayane in het water bij Aquabest heeft donderdag niets opgeleverd.

De zoektocht was eerder stilgelegd in afwachting van dooi. Bayane is vermist sinds nieuwjaarsdag. Het gebied rond Aquabest is al doorzocht. Daarbij is niets gevonden. De zoektocht van donderdag was een initiatief van de brandweer in Best. Urenlang werd met een boot rondgevaren en met stokken in het water geprikt.

Vrijdag gaat de KLPD zelf met een boot het water bij Aquabest op om te zoeken naar Bayane. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van een speurhond.

Zoektocht Simo Bayane weer zonder resultaat

maandag 24 januari 201
BEST – De zoektocht naar Simo Bayane op Aquabest heeft geen resultaat gehad. Na eerdere vergeefse pogingen om Bayane te vinden, heeft de politie maandag met een bootje met sonarapparatuur en 2 duikers een beperkt deel van de zwemplas in Best afgezocht.

Ook deze zoektocht is zonder succes gebleken. Eerder werd al met honden en sonarapparatuur gezocht en ook werd het bosgebied uitgekamd. Maar het is volgens een politiewoordvoerder nog niet voor 100 procent zeker dat de vermiste Veldhovenaar niet in het water ligt.

Bayane is sinds oud op nieuw vermist. Hij is nog gezien op een nieuwjaarsfeest in Beachclub Sunrise bij Aquabest. Daarna is niets meer van hem vernomen. “We hadden geen enkele aanleiding om te denken aan een misdrijf. We hebben de omgeving uitgekamd maar niets gevonden. Het vermoeden was vervolgens dat hij in het water terecht is gekomen en verdronken, maar ook daarvan hadden we geen aanwijzingen”, aldus een politiewoordvoerder.

Over enkele dagen neemt de politie een besluit over hoe het verder moet met het onderzoek. “We bekijken wat er nog aan mogelijkheden over is. Of we nog iets kunnen doen. Alles staat open: van stoppen met zoeken tot verdergaan op Aquabest”, aldus de zegsman die zich realiseert hoe ‘verschrikkelijk dit is voor de familie’ van Bayane.
© Eindhovens Dagblad 2012,

Marine apparatuur ingezet in Aquabest

donderdag 24 maart 2011 BEST – Ook met meer geavanceerde marineapparatuur is donderdagmiddag nog geen succes geboekt bij de zoektocht naar het stoffelijk overschot van Simo Bayane op Aquabest.

De apparatuur van de Koninklijke Marine is meer geschikt voor het geaccidenteerde onderwaterbodem van Aquabest.

Hij werkt zelfstandig in het water en kan de verschillende dieptes beter doorvorsen. Vrijdag wordt de zoektocht voortgezet.

Dinsdag is weer met honden gezocht naar de sinds nieuwjaarsnacht vermiste Veldhovenaar (36). De honden hebben in een bepaald deel van de plas ‘gereageerd’. Daar wordt nu met sonarapparatuur de bodem afgezocht. Daarna worden – afhankelijk van het resultaat – duikers ingezet. Eindhovens Dagblad 2012

Vrijwel direct na de vermissing van Simo zette Signi zoekhonden haar honden in om een geur van de vermiste op te vangen. Ondanks het ijs gaven de honden langs de oever van Aquabest aan, dat ze de geur hadden geroken.

Na deze inzet volgden nog diverse zoekacties om het lichaam te kunnen bergen. Zowel de honden, de sonar en duikers van Technodiving en het toekomstige Signi Duik Team werden ingezet.

Uiteindelijk werden alle zoekacties stilgezet, daar de eigenaar geen verdere bemoeienissen m.b.t. deze vermissing op het water wilde.

Politie: zoektocht Simo is nog niet afgesloten

zaterdag 09 april 2011
EINDHOVEN – De zoektocht naar Simo Bayane is door de politie nog niet helemaal afgesloten. Onder meer omdat nog overleg met deskundigen van bijvoorbeeld de marine en het Korps Landelijke Politiediensten nodig is.

“Daarom zijn nog wel alle opties open”, aldus een woordvoerder. Daarna trekt de politie conclusies en wordt de familie op de hoogte gebracht. Het onderzoek naar de verdwijning is wel afgerond, aldus een woordvoerder. “We hebben alles onderzocht: zijn huis, zijn financiën, zijn omgeving, alles is nagezocht. Er is niks gevonden dat op een misdrijf wijst.” Met de deskundigen bekijkt de politie ‘of er nog realistische zoekmogelijkheden zijn’. Ook nemen vliegtuigen en helikopters van de politie die in de regio patrouilleren Aquabest mee in hun route. Zoals afgelopen week toen een helikopter de recreatieplas aandeed.

Simo Bayane is vermist sinds hij om 6.15 uur op nieuwjaarsdag Beachclub Sunrise op Aquabest verliet. Omdat er geen aanwijzingen waren dat hij ergens anders zou kunnen zijn, ging de politie altijd ervan uit dat hij de dichtgevroren plas opgelopen is en verdronken. Diverse zoektochten leverden echter niks op. De laatste, eind maart, werd uitgevoerd door marineduikers met geavanceerde apparatuur.

De vriendengroep van Simo Bayane heeft inmiddels ook diverse keren gezocht op Aquabest en daarbuiten. Daarbij werd onder meer de zoekhondenstichting Signi ingeschakeld die ook in Japan is gaan helpen na de aardbeving en tsunami. Signi-medewerkster Janette Kruit uit De Rips was graag nog een keer teruggegaan naar Aquabest. Ze ziet nog wel kansen om Simo Bayane te vinden nu het warmer wordt. “Een lijk geeft dan meer lucht af zodat het voor honden gemakkelijker is om het te vinden.” Kruit kent ook nog twee andere gevallen in Nederland waar een vermiste nog niet is komen bovendrijven, ook na maanden in het water gelegen te hebben.

Toch komt het er niet meer van, omdat eigenaar Roland van Pelt van Aquabest er niets meer in ziet. Volgens Van Pelt heeft de politie er alles aan gedaan om de plas te doorzoeken. “De laatste keer zelfs met de marine en professionele apparatuur. Het kan gewoon niet dat hij er nog ligt. Ook Signi is al enkele keren komen zoeken. We hebben daarvoor de plas afgesloten, ook voor de duikers die er normaal gebruik van maken.”

Kruit en de vriendengroep zijn blij met de medewerking van Van Pelt en ze hebben begrip voor zijn standpunt. “Het seizoen is weer begonnen en hij moet zijn bedrijf runnen”, aldus Kruit.

De vriendengroep probeert wel nog aandacht voor het verdwijnen van Simo te krijgen op tv. Zo is onder meer contact opgenomen met Peter R. de Vries, ‘want wij sluiten een misdrijf niet uit’. Medewerkers van het programma zien mogelijke aanknopingspunten om het politieonderzoek tegen het licht te houden, maar ze hebben nog niks beloofd.
Eindhovens Dagblad 2012

Daarna volgde ook een geruchtenstroom m.b.t. allerlei andere scenario’s, desondanks bleef Signi in haar honden geloven.

Verdere zoekacties werden helaas sterk bemoeilijkt door de eigenaar.

Lichaam gevonden in recreatieplas
maandag 3 sep 2012

In het water van recreatiepark Aquabest bij Best is een lichaam gevonden. De politie gaat ervan uit dat het de vermiste Simo Bayane uit Veldhoven is, die anderhalf jaar geleden op 35-jarige leeftijd verdween. Dna-onderzoek moet dat bevestigen.

Simo Bayane werd vermist sinds Nieuwjaarsdag vorig jaar, na een nieuwjaarsfeest in een strandtent op het terrein. Er is destijds uitgebreid naar hem gezocht, maar zonder resultaat.
Drugshandel

In een uitzending van het televisieprogramma Vermist, vorig jaar, brachten kennissen Bayane in verband met de handel in drugs. De politie ging uit van verdrinking en gaat ook nu vooralsnog niet uit van een misdrijf.

Op maandag 3 2012 september werd het lichaam van Simo op 11 meter diepte in het water van Aquabest aangetroffen, vlakbij de plaats waar Signi destijds diverse zoekacties heeft verricht.

Lichaam Simo Bayane na anderhalf jaar gevonden in Aquabest
dinsdag 4 september 2012

BEST – In het water van recreatieplas Aquabest in Best is maandagmiddag vrijwel zeker het stoffelijk overschot van Simo Bayane uit Veldhoven gevonden. Hij werd sinds anderhalf jaar vermist.

DNA-onderzoek moet nog volledig uitsluitsel geven op de vraag of het echt de Veldhovenaar is. Een politiewoordvoerder geeft aan binnen nu en twee weken de uitslag te verwachten. Er zal geen sectie meer op het lichaam worden verricht.

Gevonden door hobbyduikers
Maandag kort na het middaguur troffen hobbyduikers het lichaam aan. “Geheel toevallig”, aldus een politiewoordvoerder. “Het is ons anderhalf jaar niet gelukt. We hebben met duikers, politiehonden en sonar-apparatuur gezocht.”

De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf. “Daar is nooit aanleiding voor geweest.”


Signi zoekhonden wenst familie en de vriendengroep van Simo veel sterkte toe met ‘t verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This