0 items

Man uit Haaksbergen vermist
dinsdag 29 mei 2012

Sinds maandagochtend wordt er een 67-jarige man uit Haaksbergen vermist.

 De man is waarschijnlijk tussen 05.00 en 06.00 uur vanuit zijn huis met de auto vertrokken. Er wordt voor zijn leven gevreesd.- De man is met zijn auto weggereden. Het betreft een blauwe Daewoo Matiz, voorzien van het kenteken 30-LS-HN.

Man uit Haaksbergen nog steeds vermist
woensdag 30 mei 2012

De politie heeft gisteren en vanochtend zonder succes in het Twentekanaal bij Delden gezocht naar een vermiste man uit Haaksbergen.
Er waren signalen dat de man met zijn auto in het kanaal terecht was gekomen. Er is met behulp van een sonarboot van het KLPD en speurhonden gezocht, zonder succes. De 67-jarige man verdween maandagochtend, toen hij vermoedelijk met zijn auto vertrok vanaf zijn woning. Morgen wordt er met behulp van een helikopter verder gezocht naar de man. De politie is op zoek naar mensen die de man na maandagochtend nog hebben gezien.

Op zondag 10 juni 2012 zocht Signi zoekhonden op verzoek van vrienden, van de vermiste man uit Haaksbergen, het Twentekanaal af. Een traject van 25 km behoorde tot het zoekgebied. 4 km was in de 2 weken ervoor met sonarapparatuur reeds afgezocht.
De lengte van het zoekgebied, inclusief de doorgang van 2 sluizen, compliceerde de zoekactie.
De vrienden van de familie hadden, in overleg met Signi zoekhonden, daags ervoor, het gehele traject plus enkele natuurgebieden afgezocht, op verdachte plaatsen.
Een 15 tal plaatsen in het Twentekanaal, verspreid over een lengte van 25 km bleef voor de zoekactie over.
Door ervaringen uit het verleden, besloot Signi eerst, met de honden vanaf de oever, de locatie in Goor, te controleren. Hierbij gaven de honden direct aan en werd een vermoeden bevestigd.
Ondanks dat sommige aanwijzingen meer in de richting van Enschede wezen, besloot Signi o.b.v. de reactie van de honden, het westelijk deel van het Twentekanaal af te zoeken.
Het gehele traject richting Goor werd, tijdens de vaartocht, ook door de honden afgezocht. Bij Goor verwees de hond meteen weer en konden ook 2 objecten met de sonar gelokaliseerd worden.
Beide objecten werden door het Signi duikteam afgedoken.
Het 2e object bleek inderdaad om de vermiste auto van de heer Timmers te gaan.
Aan een langdurige vermissing werd die middag een einde gemaakt.
Na overleg met de politie werd de auto diezelfde dag geborgen en konden vrienden en familie afscheid nemen….

Auto vermiste Haaksbergenaar gevonden
maandag 11 juni 2012

De auto van de 67-jarige man uit Haaksbergen, die sinds maandag 28 mei werd vermist, is zondagmiddag gevonden in het Twentekanaal in Goor.

 Op aanwijzingen van mensen uit de nabije omgeving van het slachtoffer vonden brandweer en politie de auto en het lichaam in het Twentekanaal nabij de Haven in Goor. Van een misdrijf is volgens de politie geen sprake.

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van de heer Timmers veel sterkte toe met ‘t verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This