0 items

Zoekactie naar vermiste in plas bij Zwolle

25-5-12 bron: ANP In de Wythmenerplas, aan de rand van Zwolle, is een zoekactie gaande naar een man die sinds vanmiddag wordt vermist. Hij ging kort na 15.00 uur de recreatieplas in, raakte in de problemen en verdween onder water.

Iemand die het zag gebeuren probeerde hem te redden, maar vond hem niet. Daarna zochten de hulpdiensten en een duikteam. Een helikopter en sonar zijn ingezet.

De politie weet om wie het gaat, maar heeft zijn identiteit nog niet bekendgemaakt.

Op vrijdagavond 25 mei ondersteunde Technodiving de brandweer met sonarapparatuur en duikers de zoektocht naar de vermiste zwemmer.

Vermiste in Zwolse plas niet gevonden
26-5-12 bron: ANP

De zoekactie in de Wythmenerplas, aan de rand van Zwolle, naar een man die wordt vermist, heeft ook op de tweede dag niks opgeleverd. Dat meldde de politie. De man raakte vrijdagmiddag in de problemen en verdween onder water.

Vrijdag zochten brandweerduikers en een politiehelikopter. Zaterdag werden sonarapparatuur en een gespecialiseerde dregploeg ingezet.

Het dreggen gaat zondag verder. De plas blijft deels toegankelijk voor het publiek

Op zaterdag 26 mei zocht de KLPD met sonarapparatuur op de Wythermerplas. Aansluitend zocht Technodiving diezelfde avond met sonarapparatuur.

Op zondag 27 mei zocht het dregteam van Soad de locatie af.

Op maandagavond 28 mei zocht Signi zoekhonden met de honden, die de vorige dag uit Nepal teruggekomen waren, opnieuw.
Aansluitend werd gesonard. Daar een mooi sonarbeeld zichtbaar was, op de plaats die de honden aangaven, werd aansluitend gedoken door Allround diving/Technodiving. Helaas zonder resultaat.

Zoekactie naar vermiste zwemmer gestaakt
29-5-12 bron: ANP

Hulpdiensten zijn gestopt met het zoeken naar een 76-jarige man uit Zwolle, die vrijdag tijdens het zwemmen in de Wythmenerplas verdween. Er is 3 dagen lang met onder andere speciale apparatuur en gespecialiseerde duikers uit Urk gezocht naar de bejaarde man, die bekend stond als een geoefend zwemmer die heel vaak in de plas bij Zwolle zwom.

Dinsdag komen de hulpdiensten bij elkaar om te bezien of er nog andere middelen kunnen worden ingezet om de drenkeling in de 15 tot 20 meter diepe plas te vinden. Voorlopig controleren beheerders van de plas in elk geval regelmatig op en langs het water of het lichaam aanspoelt, aldus een woordvoerder van de politie dinsdag.

Ook de 2 weken die volgende, zocht Technodiving met sonar en duikers intensief het aangegeven gebied af.

Lichaam vermiste zwemmer gevonden in plas bij Zwolle
7-6-12 bron: ANP

Na een dagenlange zoekactie is vanmiddag in de Wythmenerplas bij Zwolle het stoffelijk overschot van een 76-jarige man gevonden. De zwemmer verdween op 25 mei onder water.

Duikers van de marine vonden het lichaam, meldde de politie. Bij eerdere zoekacties zijn onder meer duikers van de brandweer, een helikopter en sonar ingezet.

De man verdween toen hij de plas overzwom. Ter plaatse is het water tussen de 15 en 20 meter diep. De man zwom al jaren geregeld in de plas.

Op 7 juni wist de marine m.b.v. een ROV met ingebouwde sonar het lichaam te vinden en te bergen. De duiker van allrounddiving bleek het lichaam op slechts 3 meter gepasseerd te zijn.

Signi zoekhonden wenst de familie veel sterkte toe met het verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This