0 items

Sinds maandag 12 december 2011 wordt de 59-jarige Leen Noordzij vermist. Hij is vertrokken uit zijn woonplaats Maassluis en heeft sindsdien niets meer van zich laten horen. Leendert rijdt in een blauwe Suzuki Alto met het kenteken 36-LP-JD.

Zoekactie naar vermisten in buitenhaven Maassluis

maandag 23 april 2012, In en rond de buitenhaven van Maassluis heeft zondag een zoekactie naar vermisten plaatsgevonden. Met speciaal getrainde honden en sonar-apparatuur werd vanuit de boot gezocht naar autowrakken die op de bodem liggen. In totaal zijn er vijf autowrakken gevonden: één in de buitenhaven en vier vóór de haven in de Waterweg.

Er kon echter niet naar de wrakken gedoken worden, omdat op dat moment de stroming te sterk was. Naar verwachting gaan de speurders over drie weken naar de wrakken duiken.

Deze zoekactie is een initiatief van de stichting Signi Zoekhonden, in overleg met de politie. Deze stichting, die wereldwijd wordt ingezet voor zoekacties bij rampen, is ook gespecialiseerd in het opsporen van verdronken personen. De stichting heeft volgens Signi-woordvoerster Esther van Neerbos afgelopen jaar, eerder twee lichamen in de Maas gevonden.

Op zondag 22 april 2012 zocht Signi zoekhonden naar de auto van de vermiste man uit Maassluis. Tijdens deze zoekactie werd de nieuwe waterweg, vanaf de veerstoep van Maasluis, tot een kilometer stroomafwaarts, afgezocht.

Tevens werd de haven van Maassluis afgespeurd.

Gedurende deze zoekactie kon Signi 5 voertuigen lokaliseren waarvan 1 in de haven van Maassluis. Het voertuig in de haven van Maassluis, bleek na duiken van het Signi duikteam, niet het gezochte voertuig te zijn.

Buiten de haven bleek de stroming voor de duikers te heftig te zijn. Ook het keertij (gunstig duiktijdstip) viel die dag pas later op de avond.

Gedurende het duikwerk in de Nieuwe waterweg, kreeg Signi zoekhonden begeleiding van een boot van de havendienst.

De zoekactie werd uitgevoerd door de Signi honden (honden icm sonar), het Signi Duik Team (duikwerk), Krobo maritiem (ondersteuning varen) en Technodiving Wijhe (sonar).

Terwijl er al een nieuwe datum gepland stond om met het Signi team, de overige auto’s af te duiken en het gebied verder af te zoeken, werd de gezochte auto een haven verder, door een schipper gelokaliseerd. Op deze plaats was nog niet eerder gezocht door Signi zoekhonden.

Mogelijk heeft de zoekactie van Signi zoekhonden de directe omgeving meer bewust gemaakt, van vermissingen in te water geraakte auto’s. Na 5 maanden onzekerheid kon een einde gemaakt worden aan een langdurig gemis.

Lichaam vermiste Maassluizer gevonden
 zondag 29 april 2012

De politie heeft vermoedelijk het lichaam van de 59-jarige Maassluizer gevonden die sinds december 2011 als vermist is opgegeven. Het lichaam werd zaterdagavond rond 23.00 uur door duikers in een autowrak bij de Westhavenkade in Vlaardingen gevonden.

Een schipper nam zaterdagmiddag rond 16.45 uur contact op met de politie omdat hij met zijn schip iets dacht te hebben geraakt op de bodem van de vaargeul. Duikers van bergingsbedrijf Smit vonden na enkele uren een voertuig met daarin een lichaam.

Signi zoekhonden wenst de familie van Leen Noordzij veel sterkte toe met ‘t verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This