0 items

Eindhovenaar Peter Bacsa vermist
woensdag 01 februari 2012, Eindhovens dagblad
EINDHOVEN – De politie is op zoek naar de 32-jarige Peter Bacsa. De Eindhovenaar van Hongaarse afkomst wordt sinds zondagochtend 29 januari vermist. De zaterdagavond ervoor ging hij op stap naar het Stratumseind.

Een huisgenoot, die niet mee op stap was, meldde zondagavond bij de politie dat Bacsa niet was thuisgekomen. Ook wist hij niet waar Bacsa was en hij kon hem niet bereiken. De 32-jarige Eindhovenaar is die nacht rond 4.15 uur alleen te voet vertrokken vanaf het Stratumseind. De politie heeft inmiddels een onderzoek gestart in de directe omgeving van Bacsa. Ook is zijn kamer onderzocht, maar dit heeft geen aanwijzingen opgeleverd.

Bacsa is blank, 1,75 meter lang, heeft een sportief postuur, lichtbruin kort haar en een baardje. Hij droeg een zwarte broek en een bruine leren jas.

Op woensdagavond 1 februari 2012 zocht Signi zoekhonden langs de oever van de Dommel en de kade van het Eindhovens kanaal. Hierbij hadden de honden t.h.v. het kunstwerk in het Eindhovenskanaal duidelijk lucht.

De volgende dag werden deze bevindingen aan de politie doorgegeven en startte de brandweer een zoekactie onder het ijs.

Vergeefse zoektocht naar vermiste Peter Bacsa in Eindhovensch Kanaal
donderdag 02 februari 2012

EINDHOVEN – De brandweer heeft donderdag rond 11.00 uur in het Eindhovensch Kanaal vergeefs gezocht naar de vermiste Hongaar Peter Bacsa. Speurhonden waren aangeslagen bij het gedeelte tussen de brug richting de Tongelresestraat en het Nutsbedrijf.

Een zoektocht met duikers leverde echter niets op. De zoektocht. waarbij ook een hoogwerker werd ingezet, werd rond 12.30 uur gestaakt.

Het ijs maakte het voor de duikers lastig maar niet onmogelijk. Het water is volgens een woordvoerder vrij helder.

Daar de zoektocht niets opleverde zocht Signi zoekhonden ‘s avonds weer het Eindhovens kanaal af. Nu verwezen de honden aan de andere zijde van de brug.

Peter Bacsa in Bureau Brabant
maandag 06 februari 2012
EINDHOVEN – Peter Bacsa, 32-jarige Eindhovenaar van Hongaarse afkomst, is nog steeds niet terecht. De man wordt sinds 29 januari vermist. Bureau Brabant besteedt maandagavond aandacht aan deze zaak. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

De brandweer zocht op dinsdag 7 februari 2012 op de nieuwe locatie wederom met duikers onder het ijs.

Op zaterdag 11 februari 2012 startte Signi zoekhonden met het Signi Duikteam een grootscheepse en intensieve zoekactie in het Eindhovens kanaal. Dit keer hadden de honden weer een nieuwe locatie, verder naar het oosten t.o.v. de vorige keer.

Het Signi Duik Team zocht vervolgens over de volledige breedte van het kanaal, een traject van 200 meter onder het ijs af.

10 Duikers trotseerden de kou onder het ijs

Op zondag 19 februari 2012 zocht Signi zoekhonden opnieuw in het Eindhovens kanaal. Dit keer werd een gebied nog verder naar het oosten afgezocht, na aanwijzingen van de honden, deels onder het ijs en deels in het open water, daar de lucht opnieuw verplaatst was.

Op vrijdag 24 februari 2012 werd vrijwel het gehele traject in het Eindhovens kanaal door de KLPD gesonard.

Opnieuw zoektocht naar Peter Bacsa
vrijdag 24 februari 2012
EINDHOVEN – Een zoektocht in het Eindhovens Kanaal naar de vermiste Eindhovenaar Peter Bacsa heeft ook vrijdagmiddag niets opgeleverd.
De KLPD besloot vrijdag opnieuw in het water ter hoogte van de Praxis en het Daf-museum te zoeken nadat speurhonden donderdagavond waren aangeslagen. Tussen vrijdagmiddag 12 en 16 uur werd gezocht met behulp van sonartechniek en een dreg-team van de KLPD.

Op zaterdag 25 februari werd net buiten dit gebied, na honden en sonarindicatie,  op 2 verschillende plaatsen gedoken. Ook nu was het slachtoffer voor de duikers ongrijpbaar.

Op zaterdag 3 maart is in het laatste gedeelte van het afgezochte gebied, het lichaam van Peter Basca boven komen drijven. Gelukkig kwam aan deze gecompliceerde zoekactie na een maand een einde.

Lichaam Peter Bacsa gevonden in kanaal
  zaterdag 03 maart 2012
EINDHOVEN – Het stoffelijk overschot dat zaterdagmorgen in het Eindhovensch Kanaal is gevonden, is van de vermiste Peter Bacsa. Een politiewoordvoerster heeft dat zaterdagmiddag bevestigd.

De politie gaat er vanuit dat Peter Bacsa, die op 29 januari verdween na een avondje stappen, door een ongeval om het leven is gekomen.

Zijn ontzielde lichaam werd rond tien over acht door een voorbijganger aangetroffen in het kanaal ter hoogte van de Tenierslaan. Op die plek was eerder vergeefs gezocht.

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Peter Basca veel sterkte toe met het verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This