0 items

72-jarige Hub Heijen uit Stein vermist
zaterdag 07 januari 2012

STEIN – De politie is op zoek naar de 72-jarige Hub Heijen. De heer Heijen woont aan de Veldschuurweg in Stein en is sinds 16.30 uur vrijdagmiddag (6 januari) vermist.
Hub Heijen is blank en ongeveer 1.72 meter lang, heeft grijs/blauwe ogen, een normaal postuur en is grijs/kalend. Hij draagt een gewatteerd rood geblokt houthakkershemd of -vest en een rib fluwelen broek, vermoedelijk groen. Hij heeft een opvallend litteken op zijn been. De heer Heijnen is hartpatiënt en gebruikt medicijnen.

Personen die Hub Heijnen na 16.30 uur nog gezien hebben of weten waar hij nu is, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.

Op zondag 8 januari zocht Signi zoekhonden maas af in Limburg op zoek naar de vermiste heer Heijen. De zoekactie was n.a.v. de inzet van een speurhond (mantrailhond). De hond volgde het spoor vanaf het huis van de vermiste man tot aan het einde van de ‘Grote straat’ in Meers, welke eindigde aan de voet van de Maas.
Signi zoekhonden zocht vervolgens de oevers en het water van de maas af, vanaf de waterkant en met de boot op het water.
Hierbij gaven de honden een duidelijke locatie zo’n 750 meter stroomafwaarts in de uiterwaarden aan. De locatie werd met een sonarbeeld bevestigd.

I.v.m. de invallende duisternis werd er die dag niet meer gedoken door het Signi Duikteam. Wel werden alle bevindingen doorgegeven aan de Politie Limburg.
Daags erna vervolgde de K.L.P.D de zoekactie.
Op 14 en 15 januari 2012 zocht Signi zoekhonden opnieuw de Maas af en gaven de honden op dezelfde locatie aan. Helaas verdween het sonarbeeld gedurende de zoekactie en werd de zoekactie sterk bemoeilijkt door het ondiepe, sterk stromende water met vele obstakels (struiken, prikkeldraad, etc.) net onder het wateroppervlak.

De hoop werd de weken erna gevestigd op het zakkende water.

Op 12 februari 2012 zocht reddingshondenteam Argos samen met Belgische collega’s, de drooggelegde uiterwaarden af tot 9 km. stroomafwaarts.

Op 24 februari 2012 werd gelukkig het lichaam van de vermiste man in de Maas door wandelaars, gevonden, zo’n 10 km. stroomafwaarts.

Gevonden lichaam vermoedelijk vermiste man Stein
24.02.12
Het lichaam dat een duikersteam van de brandweer van Maasmechelen vrijdagochtend uit de Grensmaas bij het Belgische Stokkem heeft geborgen, is vermoedelijk van de vermiste Hub Heyen (72) uit Stein.

De 72-jarige Hub Heyen uit het gehucht Veldschuur, gemeente Stein, werd sinds 6 januari vermist. Vrijdag rond 10.45 uur zagen wandelaars een lichaam drijven. Het lichaam was blijven hangen aan takken aan de oever van de Maas nabij het wandelgebied Negenoord-De Boyen.
De politie heeft inmiddels de familie van Heyen ingelicht. Er wordt niet uitgegaan van een misdrijf.


Signi zoekhonden wenst de familie van Heijen veel sterkte toe met het verlies…

Foto’s: www.steininbeeld.tumblr.com


Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This