0 items

Sinds de nacht van 2 januari 2012 wordt de 19-jarige Bram Claassen vermist. Hij heeft rond 1 uur ‘s nachts het café in de dorpskom in Haghorst verlaten. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Op woensdagavond 4 januari zocht Signi zoekhonden naar de vermiste Bram Claassen in Haghorts. Met de honden werd langs de oever gezocht, waarbij de honden t.h.v. een steigertje aangaven. Vanaf de waterkant werd met een sonar de bodem op die plek afgezocht, waarna een sonarbeeld de reactie van de honden bevestigde.

Op donderdag 5 januari werden deze gegevens nauwkeurig overgedragen aan de politie. Helaas mocht het Signi duikteam die dag niet worden ingezet.

Wel werd die dag een speurhond (mantrailhond) ingezet op verzoek van Signi zoekhonden. Zonder enige voorkennis volgde deze hond het spoor vanaf het Café tot aan de stuw, waar het spoor ophield. 

www.kijkenklik.eu

Zoektocht naar 19-jarige jongen in Haghorst
7 januari 2012  13:51
HAGHORST – Op zaterdag wordt nog steeds gezocht naar de vermiste Bram Claassen uit Haghorst. Brandweer en Rijkswaterstaat hebben de 19-jarige jongeman opgegeven. De politie zette eerder al een sonarboot, geurhonden en duikers in om de vermiste jongeman te vinden. De inwoners van Haghorst zetten de zoektocht naar hun dorpsgenoot wel voort. Bram Claassen verdween bijna een week geleden spoorloos. Vandaag is een team van de Stichting Signi zoekhonden bezig te zoeken naar de vermiste Bram. Zij zijn gespecialiseerd in het lokaliseren van verdronken personen.

Op zaterdag 7 januari 2012 zocht Signi zoekhonden opnieuw naar de vermiste Bram Claassen ism de vrijwilligersorganisatie uit Haghorts.
Vrijwilligers met boot en sonar hielpen bij de zoektocht. In de ochtend gaven de honden opnieuw bij de steiger aan en kon dit weer met een sonarbeeld bevestigd worden.
Gedurende het zoeken verdween door omstandigheden helaas het sonarbeeld en begon de zoektocht opnieuw.

Na het sluiten van de stuw werd m.b.v. hond en vervolgens sonar een nieuwe locatie midden in het kanaal duidelijk.
Na het plaatsen van een boei werd het Signi duik team ingezet. Helaas was er geen zicht onder water. Op geleide van de sonar werd de duiker precies op de juiste plaats naar beneden gestuurd en kon vervolgens het lichaam vinden.

Op deze manier kon een einde komen aan een lang en intensieve zoekactie naar de vermiste Bram Claassen.
Verdriet nam de plaats in van de onzekerheid…

Verdriet en opluchting in Haghorst: Bram is gevonden
zaterdag 07 januari 2012

Burgemeester Palmen spreekt de aanwezige toe nadat er een lichaam uit het Wilhelminakanaal in Haghorst is gehaald.

HAGHORST – De familie van de vermiste Bram Claassen gaat ervan uit dat de 19-jarige Haghorstenaar eindelijk in het Wilhelminakanaal gevonden is. “Een dubbel gevoel. Ze zijn opgelucht dat er een einde is aan de ondraaglijke onzekerheid, maar ook enorm verdrietig dat hun Bram overleden is”, aldus Wim Blankers, coördinator van de zoektocht en woordvoerder van de familie.

De hele familie Claassen heeft zich verzameld in café Bij Verhoeven. “De verslagenheid is groot, ook bij alle vrijwilligers die zes dagen lang hebben gezocht naar Bram”, aldus Blankers.

De vrienden van Bram, die een twitter en Facebookpagina aanmaakten tijdens de zoektocht, bedanken iedereen voor de steun en met name de vrijwilligers die zes dagen zochten naar Bram Claassen. In een tweet maken ze duidelijk dat ze er vanuit gaan dat het het gevonden lichaam bij de sluis Bram is.

Burgemeester Palmen is aanwezig en heeft de mensen in Haghorst meegedeeld dat er rekening mee gehouden moet worden dat het om Bram gaat. Hij heeft ook met de familie van Bram contact gehad.

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk bevestigt zaterdagmiddag dat er een lichaam uit het water is gehaald. “Vrijwilligers zijn met drie boten, honden en duikers weer op zoek gegaan. Twee boten hadden sonarapparatuur, waarbij er op enig moment iets te zien was.”

De sonarapparatuur werd beschikbaar gesteld door twee vrijwilligers. Een man uit Sint-Michielsgestel en door iemand uit Boxtel. Ook mensen van stichting SIGNI zoekhonden zochten zaterdag met drie honden en duikers mee. “De combinatie van de sonar, de reactie van een van de honden en de aanwezige duikers, heeft uiteindelijk geresulteerd in de vondst van het lichaam”, aldus Van Hooidonk.

Of het ook om de vermiste Bram Claassen gaat, kan nog niet officieel bevestigd worden, maar volgens de politiewoordvoerder wordt er wel sterk rekening mee gehouden. “Er moet nog een officiële confrontatie plaatsvinden en de technische recherche is nu bezig met onderzoek.”

De emoties in Haghorst lopen hoog op. Er zijn veel mensen buiten en zoeken steun bij elkaar in Bij Verhoeven, dat sinds het begin van de zoektocht afgelopen maandag het centrale ontmoetings- en informatiepunt is geweest.

In de zoektocht naar Bram Claassen kwam op dag zes een doorbraak. De politievoorlichter kon om 13.30 niet bevestigen dat de sinds zondag vermiste 19-jarige is gevonden, maar hulpdiensten waren op dat moment wel in ‘opperste alarmfase’. © Brabants Dagblad 2012

Lichaam gevonden in kanaal Haghorst
De politie heeft een lichaam gevonden in het Wilhelminakanaal in Haghorst. Duikers vonden het lichaam zaterdagmiddag in het water. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Het gaat waarschijnlijk om de 19-jarige inwoner uit de Brabantse plaats die sinds zondag is vermist, meldt een woordvoerder van de politie.

De politie zocht voor de zesde opeenvolgende dag naar de vermiste jongeman. Vrijwilligers gebruikten sonarapparatuur om het lichaam op te sporen. Verder werden honden van de stichting Signi ingezet. De sonarapparatuur en de honden gaven vlakbij een brug een signaal af. Daarop werden duikers het water ingestuurd en werd het lichaam gevonden.

De 19-jarige was zaterdagnacht niet thuisgekomen na een bezoek aan een café dat vijfhonderd meter van zijn ouderlijke woning ligt. De vader van het slachtoffer sloeg alarm. De politie onderzoekt de identiteit van het gevonden lichaam.
De honden en de duikers waarmee gezocht wordt zijn van Stichting Signi uit De Rips.

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Bram Claassen veel sterkte toe met het verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This