0 items

Politie op zoek naar vermiste 19-jarige Rijense jongeman
Terheijden / Rijen, 12-12-2011 • De politie is op zoek naar een vermiste 19-jarige jongeman uit Rijen. Hij was zaterdagavond rond 20.00 uur thuis vertrokken en vervolgens met een bus met collega’s van zijn werk naar een bedrijfsfeest in Terheijden gegaan. Na afloop van het feest is hij niet met dezelfde bus terug naar huis gegaan. De politie is inmiddels met een zoekactie gestart. Er zijn aanwijzingen aangetroffen die er op duiden dat de vermiste jongeman in de omgeving van de Mark / het Markkanaal is geweest.

De Mobiele Eenheid heeft het bosperceel ten zuiden van het Markkanaal afgezocht. Met een helikopter werd het gebied ten noorden van het Markkanaal en de omgeving van de Mark bekeken. De Waterpolitie van de KLPD is inmiddels aanwezig met een boot. .

Politie zoekt in en bij Markkanaal naar vermiste Dylan Proosten
Publicatie: maandag 12 december 2011 – 13:26 | Auteur: Marrie Meeuwsen
De vermiste Dylan Proosten  TERHEIJDEN – De politie zoekt bij het Markkanaal in Terheijden met man en macht naar Dylan Proosten uit Rijen, die sinds zaterdagavond vermist wordt.

De 19-jarige jongeman was toen met collega’s in een bus naar een personeelsfeest gegaan in Terheijden. Hij is na afloop van het feest niet met dezelfde bus naar huis gegaan. De politie heeft aanwijzingen dat de vermiste man in de omgeving het Markkanaal is geweest.

In water en bos
De waterpolitie zoekt met een boot naar de man. De ME heeft het bos naast het kanaal afgezocht. Ook heeft een helikopter het gebied bekeken.

Spullen teruggevonden
Er zijn bij de zoekactie al in een vroeg stadium wat spullen van de jongen teruggevonden. Volgens berichten op Twitter zou het gaan om zijn jas, portemonnee, telefoon en sleutels. Ook vrienden en kennissen van de jongeman hebben maandagmiddag geholpen met zoeken. Via Facebook worden oproepen verspreid om naar Dylan om te kijken.

Nog geen spoor van vermiste Dylan Proosten (19)
Publicatie: dinsdag 13 december 2011 – 12:47 | Auteur: Karin Kamp
Dylan Proosten  TERHEIJDEN – Ondanks een intensieve speurtocht heeft de politie nog geen spoor van de vermiste Dylan Proosten. De 19-jarige jongen verdween zaterdagavond in Terheijden tijdens een personeelsfeest van de supermarkt waar hij werkte.

Dylan vertrok zaterdagavond met een bus naar het personeelsfeest in Terheijden. Toen het feest om twee uur ‘s nachts was afgelopen, werd vergeefs op hem gewacht. Zijn jas had hij in de bus laten liggen.

Uiteindelijk vertrok de bus omdat verondersteld werd dat hij met een andere bus of ander vervoer naar huis was gegaan. Toen zondagmorgen bleek dat hij helemaal niet thuis was geweest, sloeg de familie alarm. Bij het Markkanaal werd onder andere zijn telefoon gevonden.

Zoeken met honden en sonar
De politie heeft maandag met man en macht gezocht naar de Rijenaar. De Mobiele Eenheid zocht op het land, de waterpolitie speurde het kanaal met sonar af. Ook werden politiehonden en een helikopter ingezet, maar zonder resultaat.

Geen eenduidig patroon
Volgens de politie zijn er wel meldingen binnengekomen over de vermiste Dylan, maar er zit nog geen eenduidig patroon in de tips. “Als verschillende getuigen melden dat ze Dylan op verschillende plaatsen tegelijk hebben gezien, dan moet je heel voorzichtig met deze tips omgaan”, aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.

De zoektocht wordt voorlopig gestaakt. Wel blijft de politie alle tips die binnenkomen over de vermissing nauwlettend checken. Vrienden roepen inmiddels op sociale media en via posters op tot hulp bij de zoektocht.

Vermissing Dylan heeft grote impact op Rijen
Auteur: door Maartje Huijben |   donderdag 15 december 2011 | 07:15

 RIJEN – Op diverse plaatsen hangen flyers. In Rijen, Breda, maar ook in Tilburg. Vrienden, kennissen en familie doen er alles aan om de vermiste 19-jarige Dylan Proosten uit Rijen te vinden.

De vermissing heeft grote impact in Rijen en omgeving. Jongeren komen bij jongerencentrum A16 samen om steun bij elkaar te zoeken. Bij supermarkt C1000, waar Dylan werkt, worden bijeenkomsten gehouden om collega’s op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen, maar ook om er samen over te praten. Via Facebook en Twitter wordt zijn foto verspreid en op de stations in Breda en Tilburg zijn flyers

Op zondag 18 december zocht Signi zoekhonden het markkanaal en de Mark af naar sporen van de vermiste Dylan. Zowel honden, sonar als het Signi duikteam werden ingezet.
Ondanks dat de honden geen duidelijke locatie konden waarnemen, werd toch besloten om het water systematisch af te zoeken, gezien de compliceerde omstandigheden voor de honden (nachtvorst, de geur van een auto te water en vele vissers langs de oever) en om alles te kunnen uitsluiten.

Het Signi Duik team zocht weerszijden van de Terheijdense brug af en diverse sonarobjecten langs het riet. Ondanks dat de duikers geen hand voor ogen konden zien, werden de diverse objecten onder water goed gecontroleerd, zo ook een auto onder de brug.

Aan het einde van de dag, werd de gevonden auto, een oude jaguar, met hulp van de duikers alsnog geborgen.

De intensieve zoekactie, die tot laat in de avond duurde, leverde helaas geen resultaat op m.b.t. de vermissing van Dylan proosten.

Op dinsdag 20 december werd het lichaam van Dylan in een weiland 1 kilometer van de afgezochte plaats gevonden.

‘Lichaam vermiste Dylan gevonden in Terheijden’
Auteur: door Yolanda Sjoukes |   dinsdag 20 december 2011 | 14:42

TERHEIJDEN – Wandelaars hebben een lichaam van een jongen gevonden aan de Bergen bij Terheijden. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om de vermiste 19-jarige Dylan Proosten uit Rijen.

De jonge man werd sinds 12 december vermist. Na een personeelsfeest van de C1000 dat in Terheijden plaatsvond, is hij niet met de bus teruggekeerd. Het lichaam is gevonden in een maïsveld bij de Bergen, niet ver van het café Ons Thuis waar het feest van C1000 was. Het is nog niet bekend waardoor de jongen om het leven is gekomen.

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Dylan Proosten veel sterkte toe met zijn tragische verlies…

dylan2

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This