0 items

Rifka 1-1-2001-15-9-2011 †

Rifka maakte tezamen met Bahco en Samir, Signi tot iets onvergetelijke. Ze trotseerde ze het verwoestende puin ontstaan na vele natuurrampen en vond  als eerste Nederlandse hond feilloos vele lichamen.

Rifka tijdens inzet in Sri Lanka na de Tsunami december 2004, vele lichamen zijn daar door haar gevonden!

Dankzij haar grote en flexibele inzet wist ze vele slachtoffers te lokaliseren in Sri Lanka, Thailand, Amerika, Pakistan, China, Haïti en Japan. Door haar grote voorbeeld konden de overige Signi honden en haar (klein)kinderen in haar voetsporen volgen.

Rifka en Esther in Haiti na de aardbeving, ook hier kon Rifka vele lichamen vinden (2010)

Op het water was Rifka haast nog meer in haar element. Kou, wind, golven of stroming, altijd was ze bereid om in het water te springen wanneer ze de juiste plaats had gelokaliseerd. Elk slootje, parkje en puinhoop zocht ze met plezier en in een hoog tempo af. Meer dan honderd vermisten heeft ze aan nabestaanden kunnen teruggeven. Ze genoot van het werk en genoot van het leven. Haar vrolijke karakter maakte Rifka tot een heerlijke hond. Haar liefde gaf ze aan iedereen en ze had zorg voor haar slachtoffers. In huis kregen al haar nakomelingen aandacht en verzorging. Na gedane arbeid was de bank  favoriet. Helaas was het leven te kort om daar nog lang van te genieten en moesten we een einde aan haar leven maken om  verdere pijn van een ernstige tumor te voorkomen.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This