0 items

SMS Alert vermiste man – Wijchen
Wijchen, 20-05-2011 • Donderdagavond is door de politie in Wijchen een SMS Alert verstuurd in verband met de vermissing van de 43-jarige man.

De man wordt sinds donderdagmiddag vermist; Wilko is in depressieve toestand vertrokken met zijn blauwe Peugeot 106, voorzien van het kenteken XP-PH-11.

Signalement Wilko
blanke man met een fors postuur
lengte tussen 1.80 – 1.85 cm.
donkerblond geknipt haar
vol/lang hoofd, zongebruinde tint
vermoedelijk stoppelbaardje
Hij draagt waarschijnlijk een casual lichtbruin getinte colbert en donkerblauwe spijkerbroek.

Tips
Hebt u informatie over Wilko? Bel dan de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Familie zoekt vermiste Wilco met posters
  maandag 30 mei 2011
De poster van de vermiste Wilco Tijssen Klasen hangt ook in het centrum van Beuningen.
De politieposter waarmee Wilco Tijsse Klasen gezocht wordt door zijn familie.
BEUNINGEN / WIJCHEN – In het straatbeeld van het centrum van zowel Wijchen als Beuningen hangen sinds enkele dagen posters van een vermiste man. Familieleden hebben de vermist-poster van de internetsite van de politie her en der aan lantaarnpalen gehangen. Het gaat om de vermiste Wilco Tijsse Klasen

De 44-jarige man is vermist sinds 19 mei dit jaar.

Hij heeft op die dag het huis van zijn broer in Wijchen verlaten waar hij logeerde en is weggereden met zijn auto. Volgens de politie heeft zijn familie de flyers opgehangen in de hoop reacties te krijgen over de vermiste. Volgens een woordvoerder van de politie is er regelmatig contact met de broer van de vermiste.
Op de poster staat vermeld dat Wilco Tijsse Klasen last heeft van psychoses. De politie weet van de flyeractie van de familie.
Gelderlander 2011

Op 2 juni 2011 startte Signi zoekhonden de zoektocht naar de vermiste Wilko. Hierbij zocht Signi, t.h.v. de Loonse waard, delen van de Maas af met de boot, honden en sonar.

Op 5 juni 2011 zocht Signi zoekhonden vanaf de oever met de honden diverse delen van de Waal en enkele plassen af.

Wilko Tijsse Klasen uit Wijchen al drie weken vermist
Geplaatst op 10 juni, 2011 – 8:52 | Bron: De Gelderlander

WIJCHEN – Sinds 19 mei is de 44-jarige Wilko Tijsse Klasen uit Wijchen vermist. Zijn broer laat vandaag aan De Gelderlander weten te einde raad te zijn. Hij heeft alles geprobeerd om zijn broer te vinden die in de vroege ochtend op de 19e mei vertrok met zijn auto en niet meer terugkeerde. “Ik hou zelfs rekening met het ergste: dat ie er niet meer is.” aldus Pierre Tijsse Klasen tegenover de krant.

Wilko zit in een een psychose. Hoort stemmen in zijn hoofd, en zit aan de medicijnen. “Die medicijnen slikt hij al zeker tien jaar. Soms heeft hij een dipje. Dan trekt hij zich terug en wordt hij heel achterdochtig. ‘De mensen praten over me, ik hoor het wel’, zegt hij dan. Maar vaak is hij dan alleen, thuis. Puur een waanbeeld.”

Tijsse Klasen is op 19 mei vertrokken in zijn blauwe Peugeot 106 met kenteken XP-PH-11. Hij is 180 centimeter lang en heeft donkerblond haar. De politie verzoekt mensen contact op te nemen als zij meer informatie hebben over de vermissing van Wilko.

Op 25 juni zocht Signi zoekhonden enkele delen van de Maas af, vanaf de oever.
Op 3 juli werd met de boot, honden en sonar de Maas afgezocht t.h.v. Nederasselt en Grave.
Op 23 juli werd 1 auto in het water bij Nederasselt gecontroleerd door de duikers uit Eindhoven.
Op 31 juli zocht Signi zoekhonden met boot, honden en sonar de Waal af.

Politie zoekt niet meer naar Wilko en Annie
  zaterdag 09 juli 2011

WIJCHEN – De politie is gestopt met zoeken naar de vermiste Wilko Tijsse Klasen (44) uit Wijchen en Annie Loderus (58) uit Maasbommel. “Zolang er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf, hervatten we de zoektocht niet”, zegt een woordvoerder. “Dat gebeurt nooit bij volwassenen.” Voor Loderus, die sinds 1 juli vermist wordt, heeft de familie afgelopen week een zoekactie in de Maas gehouden.

Hierbij werd niets gevonden. Van de sinds 19 mei vermiste Tijsse Klasen hingen enige tijd flyers in Wijchen. © Gelderlander 2011

Vermiste man aangetroffen
Niftrik, 07-08-2011 • Zaterdagavond werd door een medewerkster van de Stichting SIGNI Zoekhonden meegedeeld dat zij in de Maas ter hoogte van Niftrik een auto in het water hadden aangetroffen. De daarvoor getrainde honden hadden daar een menselijke geur waargenomen.

De auto bleek op 6 meter diepte, 30 meter uit de kant te liggen. Toen de auto op de kant was gesleept, werd daarin het stoffelijk overschot van een man aangetroffen.
Na onderzoek bleek het te gaan om dat van een man die op 19 mei als vermist is opgegeven. De man zou toen in depressieve toestand zijn vetrokken. Naar aanleiding van zijn vermissing is toen ook een SMS-alert verstuurd.

De politie sluit een misdrijf uit. Het lichaam is aan de familie overgedragen.

Man in auto uit Maas getakeld
zondag 07 augustus 2011

NIFTRIK/RAVENSTEIN – In een auto die zaterdagavond uit de Maas bij Niftrik is getakeld, is het lichaam van een man gevonden. De man werd op 19 mei van dit jaar als vermist opgegeven, hij zou toen in depressieve toestand zijn vertrokken. Dat laat de politie zondagochtend weten.

Zaterdagavond meldde een medewerkster van stichting SIGNI Zoekhonden dat zij een auto in het water hadden aangetroffen. Dat was op het deel van de Maas waar voetveer Vice Versa mensen overzet tussen Ravenstein en Niftrik.

De daarvoor getrainde honden namen er een menselijke geur waar. De auto bleek op 6 meter diepte, 30 meter uit de kant te liggen. Toen de auto op de kant was gesleept, werd daarin het stoffelijk overschot van een al langer vermiste man aangetroffen. Naar aanleiding van zijn vermissing verstuurde de politie eerder al een SMS-alert. Een misdrijf wordt uitgesloten, het lichaam is aan de familie overgedragen. © Brabants Dagblad 2011

Op 6 augustus 2011 leverde de lange zoektocht eindelijk resultaat op. N.a.v. eerdere bevindingen van de honden werd opnieuw met boot, honden, sonar en duikers bij de veerstoep van Niftrik gezocht.

Op de plaats waar de honden aangaven, werd voor de veerstoep van Niftrik een auto op de sonar waargenomen. Deze werd vakkundig afgedoken door de duikers uit Eindhoven. Hierbij troffen de duikers het kenteken van de auto van Wilko aan.
De bevindingen werden vervolgens doorgegeven aan de politie.

In samenwerking met de politie en bergingsbedrijf Houterman, werd de auto zorgvuldig geborgen. De duikers van Signi assisteerden in het duikwerk voor het bergen, zodat diezelfde avond zowel de auto als het lichaam geborgen konden worden.

Ook nu kwam na een lange zoekactie een einde aan een langdurig gemis…

Signi zoekhonden wenst de familie van Wilko Tijsse veel sterkte toe met ‘t verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This