0 items

Huil niet omdat ik er niet meer ben,
maar glimlach omdat ik er was…..

Vrouw uit Maasbommel vermist
vrijdag 01 juli 2011

MAASBOMMEL – De 58-jarige Johanna uit Maasbommel wordt sinds donderdag vermist. Onder dorpsgenoten is ze bekend als Annie. Dat laat de politie vrijdagavond in een sms-alert weten. De vrouw heeft geen rechter onderarm.
De vrouw is donderdagochtend voor het laatst gezien in het dorp. Toen ze in de nacht van donderdag op vrijdag niet thuis was gekomen, alarmeerden familieleden de politie. Waar Johanna naar toe kan zijn gegaan, dat weet de familie niet. Ze zou in een rode Nissan Micra rijden met het kenteken DP-BH-84.
Johanna is 1.80 meter lang, heeft een smal postuur en donkerbruin, lang, stijl haar.

Op zondag 3 juli 2011 zocht Signi zoekhonden in de Maas bij Maasbommel en Appelthern, naar de vermiste vrouw. Aan de overkant van de veerstoep bij Maasbommel werden met de sonar 4 auto´s in het water getraceerd, nadat de honden in het water sprongen t.g.v. de grote hoeveelheid menselijke lucht die van de auto´s afkwam.
Deze bevindingen werden aan de KLPD en de politie gemeld.

 autoindemaas1 van de getraceerde auto´s bij Maasbommel

Op dinsdag 5 juli gaf Technodiving Wijhe een vervolg aan de zoekactie. Daar slechts 3 auto´s in het water bij de veerstoep bij de politie bekend waren, zocht Technodiving Wijhe met zijn nieuwe 3D sonar, de TD imager, het water af. Hierbij werd zelfs een 5e auto aangetroffen, gelegen onder 1 van de reeds getraceerde auto´s. Alle auto´s werden gecontroleerd op kenteken en positie door duikers van Technodiving Wijhe. Helaas werd hierbij niet het vermiste voertuig van Annie aangetroffen.

Enkele dagen later werd de locatie alsnog door de KLPD afgezocht. Hierbij werden geen nieuwe bevindingen gedaan

Politie zoekt niet meer naar Wilko en Annie
  zaterdag 09 juli 2011

WIJCHEN – De politie is gestopt met zoeken naar de vermiste Wilko Tijsse Klasen (44) uit Wijchen en Annie Loderus (58) uit Maasbommel. “Zolang er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf, hervatten we de zoektocht niet”, zegt een woordvoerder. “Dat gebeurt nooit bij volwassenen.” Voor Loderus, die sinds 1 juli vermist wordt, heeft de familie afgelopen week een zoekactie in de Maas gehouden.

Hierbij werd niets gevonden. Van de sinds 19 mei vermiste Tijsse Klasen hingen enige tijd flyers in Wijchen.

Op zaterdag 23 juli zocht Signi zoekhonden verder naar de vermiste vrouw uit Maasbommel, daar totaal niets meer van haar vernomen was.
Op verzoek van de familie werd als eerste het Uivermeertje bij Deest afgezocht. Signi zoekhonden controleerde elke mogelijke toegang tot dit water met de honden. Daar het water niet met een boot kon worden afgezocht en 1 plaats vanwege wind en diepte moeilijk toegankelijk was voor de honden, werd deze locatie door ervaren duikers uit Eindhoven gecontroleerd. Helaas werd hierbij geen voertuig aangetroffen.

Vermiste Maasbommelse dood in Maas gevonden
  zaterdag 30 juli 2011

ALPHEN – Een 58-jarige vrouw uit Maasbommel die sinds 30 juni vermist was, is zaterdag dood in de Maas bij Alphen gevonden. De vrouw was een maand geleden in depressieve toestand met haar auto van huis gegaan.
De politie verspreidde diezelfde dag nog een sms-alert.

Een week lang werd er gezocht door de politie, onder andere in de Maas. Maar omdat er niet uitgegaan werd van een misdrijf, werd de zoekactie stop gezet.

De familie bleef echter zoeken. Zaterdag gebeurde dat in Alphen, met speurhonden. Aan het einde van de middag werd in de Maas de auto van de vrouw aangetroffen. Een duikteam vond daarna het ontzielde lichaam. © Gelderlander 2011

Op zaterdag 30 juli zocht Signi zoekhonden opnieuw de Maas af naar de vermiste vrouw. Een gebied van Ravenstein tot Oijen werd die dag met honden en sonar gecontroleerd. Meerdere auto´s werden in het water getraceerd, maar geen van allen waren voor de honden interessant genoeg om afgedoken te worden. Pas aan ´t eind van de dag was de reactie van de honden dusdanig dat de duikers uit Eindhoven opnieuw gebeld werden voor nader onderzoek.
Met de sonar werden 2 auto´s getraceerd. Op die plaats waren 2 auto´s in het water reeds bekend. Gezien de reactie van de honden moest er dus een 3e auto zijn.
Vlakbij de auto die door de Signi honden als verdacht werd aangemerkt, kon inderdaad een 3e auto met de sonar herkend worden. Deze bevond zich pal onder de veerstoep. Beide auto´s werden door de duikers gecontroleerd. Zowel Rijkswaterstaat als de veerpontbediende gaven hun volle medewerking aan de zoekacties.
De auto onder de veerstoep bleek de vermiste Nissan Micra te zijn. De duikers van Signi controleerde het kenteken en bevestigden een touw, vanuit de auto naar de waterkant, zodat de auto makkelijk volgens procedure door de politie eruit gehaald kon worden.
Vervolgens werd de politie, brandweer en KLPD ingezet om de auto te bergen. ´s avonds om half 12 kon het lichaam geborgen worden. Aan een lange, intensieve  vermissing was een eind gekomen. Signi zoekhonden kon voorkomen dat een gemis van misschien wel jaren plaats kon vinden…

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Annie loderus veel sterkte toe met het afscheid van deze bijzondere vrouw…

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This