0 items

Signi’s Amber Alert 26 November 2010- 20 mei 2011 †

Te mooi om waar te zijn.
in februari kwamen Amber en Fellow bij ons, uitverkoren als Signi honden en liefde op het eerste gezicht. Amber en Fellow hielden van elkaar als liefhebbende broer en zus. Ze aten uit 1 bak en sliepen in 1 mand.


Samen zochten ze al vroeg naar ‘de dode’ geur en keken de kunst van het waterzoeken bij de oudere Signi honden af.
Amber hield ook van het water, vanaf de 1e keer zwom ze al als een waterrat van links naar rechts. Op de boot naast Finder was ze uitzinnig wanneer ze de geur uit het water kon ruiken en sprong er met een grote boog in.


Thuis liep ze met een rode emmer in haar bek. Altijd vol in actie dribbelde ze rond. Elke morgen lachte ze ons en het leven toe. Ze rende voor de grote honden uit en genoot met volle teugen. Ze was lief voor iedereen. Het talent voor het ‘werk’ straalde er vanaf. Maar eigenlijk was ze te mooi om waar te zijn.


Op 20 mei was dat ook zo en verliet ze het leven door een tragisch ongeluk…alleen het verdriet en de mooie herinneringen resten ons nog.


Vaarwel lieve Amber, je was een genot om te hebben gekend….
Je was haast te mooi om waar te zijn.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This