0 items

Een mooie jong vrouw vermist…intens verdrietig koos Cindy Bijl voor een finaal antwoord….

Cindy Bijl werd op 11 november 2007 teruggevonden, dankzij een goede samenwerking van Politie Oosterhout, Brandweer(duikers) Breda en Oosterhout, Signi zoekhonden en de inzet van vele vriend(inn)en en familie.

Ouders Cindy Bijl radeloos 9 november 2007 De politie in het Brabantse Oosterhout is met een grootscheepse zoekactie bezig, omdat Cindy sinds maandag van de aardbodem verdwenen lijkt. Haar ouders hebben een afscheidsbrief gevonden. Toch kan niemand geloven dat de scholiere echt weg wilde lopen. Daarom zijn vriendinnen van Cindy op het internet een eigen zoekactie begonnen.

Lichaam vermist meisje gevonden Zondag 11 november 2007 Het lichaam van het 17-jarige vermiste Oosterhoutse meisje Cindy Bijl is zondagmiddag aangetroffen in het Wilhelminakanaal in Oosterhout. De politie gaat niet uit van een misdrijf. Vrijdagmiddag zochten de politie en Rijkswaterstaat al naar het meisje, zonder resultaat. Zondagochtend is op verzoek van de politie gezocht door de Stichting SIGNI Zoekhonden. Deze stichting is gespecialiseerd in het zoeken met honden naar vermiste personen. Deze zoekhonden zijn onder andere getraind om personen op te sporen in het water. De hele dag is gezocht bij verschillende viaducten van het Wilhelminakanaal. Bij het viaduct Tilburgseweg sloegen de zoekhonden aan waarna een duikteam van de brandweer ter plaatse kwam. Die trof uiteindelijk zondagmiddag rond 16.30 uur het lichaam van het vermiste meisje aan. De vermissing heeft de afgelopen week veel aandacht gekregen van de landelijke media. Verschillende getuigen hebben zich na de diverse oproepen bij de politie gemeld. Naar aanleiding van deze tips heeft de politie de hulp van de stichting SIGNI Zoekhonden ingeroepen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de vondst van haar lichaam. Cindy Bijl werd sinds maandagavond 5 november vermist.

‘Het gaat zeker om dát meisje’

door Paul de Schipper Maandag 12 november 2007 – OOSTERHOUT –
Het Wilhelminakanaal Noordzijde in Oosterhout gistermiddag. Een harde wind blaast een gure tocht en ijzige regenvlagen onder de brug van de Slotlaan. Uit de diepte van het kanaal blazen bellen naar de oppervlakte. Twee duikers van de Oosterhoutse brandweer, vanaf de wal gestuurd met een lijn, zoeken methodisch de kanaalbodem af. De weg is afgezet met een dwars geparkeerde ladderwagen en met een plastic lint. Op de zuidelijke oever en boven op de brug staan toeschouwers te vernikkelen. Langs de weg tientallen auto’s. Zwijgende mensen die door beslagen ramen kijken. Iedereen weet wat er gaande is. Vrijdagmiddag is in samenwerking met Rijkswaterstaat al gezocht naar het meisje. Toen leverde dit geen bijzonderheden op.

Zondagochtend is op verzoek van de politie gezocht door de Stichting Signi Zoekhonden. Deze stichting beschikt over zoekhonden die getraind zijn om personen op te sporen in het water. ‘Het gaat zeker om dát meisje”, zegt een man die over zijn fiets geleund staat en het tafereel gadeslaat. Onder de brug kijkt een groepje jongeren toe, leeftijdgenoten. ‘Als je hier van de brug springt, dan kom je nooit meer boven’, zegt een jongen uit de wijk Oosterheide, de wijk waar ook Cindy woonde. Hij heeft het wel eens gedaan, ‘s zomers. Hij speculeert hardop over wat de anderen denken: het finale antwoord op de signalen van depressiviteit die Cindy’s omgeving eerder opving. Hoofdschuddend zegt de jongen: ‘Wat een gat.’ Zijn ogen volgen de luchtbellen, het spoor van de duikers. Om tien voor vier worden ze aan wal gehesen. Ze hebben alleen een fiets gevonden. Bij de brug van de Tilburgseweg herhaalt zich even later hetzelfde tafereel. Daar zijn de Signi zoekhonden eerder al aangeslagen. En daar wordt rond half vijf het treurige antwoord op de vraag waar Cindy gebleven is, boven water gehaald. Ze koos zo jong als ze was het finale antwoord.

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Cindy Bijl veel sterkte toe!

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This