0 items

Signi zoekhonden heeft geassisteerd bij de zoekactie naar de verdronken man bij de Lekbrug in Vianen. Een goede samenwerking werd verleent met brandweer en politie Vianen en reddingsbrigade IJsselstein en Vinkenveense plassen.

Doordat tussen Signi zoekhonden en diverse reddingsbrigades een goede samenwerking bestaat, werd onze hulp ingeroepen om de vermiste man te vinden. Vele pogingen door diverse instanties hadden reeds plaatsgevonden.

In weer en wind gingen we gedurende 2 lange dagen gezamenlijk aan de slag. Onze honden verwezen zowel een nieuwe locatie als de oude locatie waar de man naar beneden was gevallen. Zowel de duikers van de brandweer als de mensen van de reddingsbrigade zochten het koude water intensief af. Daar het lichaam zich reeds aan het verplaatsen was hebben onze aanwijzingen niet tot het opduiken van het lichaam geleid. De volgende morgen kon het lichaam wel geborgen worden doordat het lichaam uit zichzelf naar boven was gekomen.

Wij danken voor alle inzet van alle bovengenoemde personen en wensen de familie veel sterkte in het verwerken van het verdriet.

Nieuwsbericht:

Reddende engel valt in Lek

Datum: 25-11-2005 – 07.43 | Bron & foto: Blik op nieuws.nl

Houten – Bij een tragisch ongeval is een automobilist die een vrachtwagenchauffeur wilde helpen na een ongeval in de rivier De Lek gevallen. Vrijdagavond laat was de man nog niet gevonden. Op de A-27 richting Utrecht schaarde op de Lekbrug een vrachtwagen en kwam tegen de middenvangrail tot stilstand.

De man kwam uit tegenovergestelde richting kwam, stopte om de chauffeur eerste hulp te verlenen. Hij sprong over de vangrail naar de andere rijbaan, maar wist niet dat beide rijbanen los van elkaar over de rivier lopen. Hierdoor viel de man en kwam enkele meters lager in het koude water van de Lek terecht. Duikers van de brandweer hebben tot laat in de avond gezocht, maar tot op heden zonder resultaat. Ook de hulpverlening had last van het slechte weer.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This