0 items

Zoektocht drenkeling IJsselmeer gestaakt 21-08-2004

Het zoeken naar een 35-jarige man uit Lemmer die vermist wordt op het IJsselmeer, is zaterdagavond tegen 19.30 uur gestaakt. De man verdween omstreeks 12.00 uur uit het zicht van zijn kennissen, die de hulpinstanties waarschuwden. Het zoeken gebeurde met een zevental boten, honden, duikers en een helikopter. De kans op overleven is nihil.
De man was vrijdag met twee vrienden wezen vissen op een strandje nabij de uitvaart van het Prinses Margrietkanaal. Zaterdag braken de drie het kamp op. Hun ijzeren en hun rubberen roeiboten waren afgedreven. Het slachtoffer ging te water om de boten terug te halen, maar verdween uit het zicht, mogelijk door kramp.
Eén van zijn vrienden is de man achterna gegaan, maar kon hem niet terugvinden. De vriend werd uit het water gehaald door een passerend jacht, die de hulpinstanties inschakelde. Vier reddingsboten van de kustwacht, één politieboot, twee particuliere boten en een sleepboot hebben het water naar de man afgezocht. Daarbij werden ook honden gebruikt. De brandweer heeft op een gegeven moment duikers ingeschakeld om het lichaam te zoeken. Ook werd een helikopter van de koninklijke marine ingezet.
Als het weer het toelaat, zullen de zoekacties zondag worden voortgezet, maakt de KLPD bekend.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This